KuriózumStephen Hawking csodálatos üzenete azoknak, akik depresszióban szenvednek

Stephen Hawking csodálatos üzenete azoknak, akik depresszióban szenvednek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A világhírű tudós, Stephen Hawking, az elméleti fizika rejtélyeit tárta fel előttünk, olyan hasznos és felbecsülhetetlen információkat ajándékozott számunkra a térről és időről, amiről eddig még álmodni sem mertünk. De az érzelmek világának rejtelmei sem idegenek számára.

Nemrég, egy előadás keretén belül, egy csodálatos üzenetet továbbított azoknak, akik depresszióban szenvednek. A depressziót a fekete lyukakhoz hasonlította, de elmagyarázta, hogy bármilyen feketéknek is látszanának ezek, egyikből sem lehetetlen kijönni.

„A fekete lyukak sem olyan feketék, mint, amilyenre lefestjük azokat. Nem az örökkévalóság zárkái, börtönei, ahogyan egykor hittük… Van kiút a fekete lyukakból, a dolgok kikerülnek onnan, minden bizonnyal egy másik univerzumba. Tehát, ha úgy érzed, hogy egy fekete lyukban vagy, ne add fel – van kiút.” – mondja Hawking.

Hawking 54 éve él motoros neuron betegséggel, annak ellenére, hogy amikor 1963-ban betegségét diagnosztizálták, azt mondták, csak két éve van még hátra. Ma mindenki a 75 éves tudós intellektuális és érzelmi fittségét csodálja.

„Irigylésre méltó vágya van arra, hogy folytassa az életét, és remek képessége van arra, hogy minden erőforrását, minden energiáját, mentális fókuszát összpontosítva ezt a célját elérje. De ez a folytatás nemcsak a túlélés kedvéért van, hanem, hogy ezt felülmúlva rendkívüli munkát végezzen: könyveket írjon, előadásokat tartson, más beteg embert inspiráljon.” – nyilatkozta Stephen Hawkins lánya.

Mikor felismerjük a depresszió korlátozó jellegét, és megnézzük, hogy egy ilyen csodálatos elme milyen hosszú utat képes megtenni úgy, hogy közben másokat is bátorít, csak emlékezzünk arra, hogy bármilyen rossz is, sose hátráljunk meg – ahogy Stephen Hawking sem tette.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek