Napi LikeSorstársain igyekszik segíteni a rákot túlélő kislány

Sorstársain igyekszik segíteni a rákot túlélő kislány

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindössze 9 éves, de Grace Callwood már tudja, hogy milyen kegyetlen is tud lenni az élet, hiszen nem olyan rég még a rákot is le kellett küzdenie, de ő győzött, és most azon dolgozik, hogy másoknak is sikerüljön ez.

GRACE-CALLWOOD

Amikor még csak 7 éves volt, a kis Grace-nél az orvosok limfómát diagnosztizáltak. Ez a daganat a nyirokrendszerben alakul ki, a fehérvérsejteket érintő betegségről van szó. A kislány életében a hit mindig is nagy szerepet játszott.

Amikor édesanyja először érezte lánya rugdalózását a méhében, tudta, hogy Grace-nek különleges kapcsolata lesz Istennel. Három éven keresztül kemoterápiás kezeléssel próbálták meggyógyítani a kislányt az orvosai, nagyon sokat szenvedett, fájdalommal teli időszak volt ez, sokszor enni sem tudott, mivel szervezete visszadobta az ételt.

Grace elmondása szerint volt olyan időszak, amikor azon tűnődött, hogy vajon mi Isten célja vele, vajon minek tudható be a szenvedése.

„Azon gondolkoztam, hogy vajon miért történik mindez pont velem” – mondta Grace.

Édesanyja csak annyit tudott tenni, hogy fogta beteg kislánya kezét és imádkozott. De Grace saját szenvedései mellett azokra is gondolt, akik hasonló helyzetben voltak, mint ő.

Amikor először kezdték alkalmazni a kemoterápiát, Grace annyira meghízott, hogy nem tudta viselni az iskolakezdésre vásárolt vadiúj cuccokat, de észrevette, hogy a közelükbe él egy hajléktalan pár, akiknek van két kislányuk, így eldöntötte, hogy a ruháit nekik adja. És ezzel megszületett Grace We Cancerve jótékonysági mozgalma.

A kislány és nyolc tagú csapata akcióba lendült, limonádé árulásból 600 dollárt gyűjtöttek össze, ennek egy részét annak a kórháznak adták, ahol Grace-t is kezelték, hogy segítsenek a daganatos gyerekeknek, a pénz másik részét pedig hajléktalanok életminőségének jobbítására fordították. És ez a hatalmas gesztus, Grace mozgalma azóta is tart és segít a rászorulóknak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek