KoktélSoha nem vágta le 2,7 méteres haját a fiatal nő, azt mondja...

Soha nem vágta le 2,7 méteres haját a fiatal nő, azt mondja egy napba telik míg megszárítja

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A nők egyik titokzatos fegyvere a haj – az ápolt, gondosan fésült, elrendezett frizura ez olyan vonzerő, amelynek egyetlen férfi sem tud ellenállni. A legrövidebbtől a leghosszabbig, bármelyik stílus lehet csábító, minden a viselőjétől és annak kisugárzásától függ. A hosszú haj azonban a legtöbb férfi gyengéje… ennek tudatában vagy sem, ez a lány még soha életében nem vágatta le a haját.

Ő az élő Aranyhaj: Aliia Nasyrova a közel háromméter hosszúságú hajával joggal érdemli ki ezt a címet. A lány szenvedélyesen rajong a természetes szépségért, és még az sem veszi el a kedvét a mesevilág-inspirálta hajkoronájától, hogy a mosása és a szárítása egy teljes napot vesz igénybe. Azt állítja, ez az erőfeszítés számára mindent megér.

Aliia a Krímben nőtt fel, és művészeti diplomával rendelkezik. A művészeti főiskola elvégzése után az ukrajnai Kijevben a Nemzeti Művészeti Akadémián tanult, majd a szlovák fővárosba, Pozsonyba költözött. Férjhez ment, és jelenleg festőművészként és modellként tevékenykedik.

Aliia Nasyrova
Fotó: Aliia Nasyrova/Instagram

A nő testmagassága mindössze 162 centiméter, ezzel szemben a hajának hossza pontosan 264 centiméter. Amikor kibontja, zuhatagként terül el körülötte, a hajfonata is gyakorlatilag a földig ér, felkontyolva pedig a legromantikusabb látványt nyújtja. A praktikusság miatt legtöbbször kontyban viseli a haját. Éppen ezért, amikor a férje először meglátta őt kibontott hajjal, megdöbbent.

„Volt néhány randevúnk, és megkérdezte, hogy hosszú-e a hajam. Azt feleltem, igen, mire ő megkérdezte, hogy a derekamnál lennebb ér-e. Kicsit meglepődött, amikor meglátta” – mesélte az Epoch Times-nak Aliia.

„Egész életemben növesztettem a hajam” – nyilatkozta. „Édesanyámnak köszönhetően már fiatal koromban hosszú és jó állapotban tudtam tartani, és ezt most is így teszem” – tette hozzá. Mivel gyakorlatilag így nőtt fel, az élete szerves részét képezi a hajápolás.

Aliia Nasyrova
Fotó: Aliia Nasyrova/Instagram

Néhány egyszerű szabályt követ, ami segít megőrizni a haja egészségét. Az egyik például, hogy kerüli a kémiai színezőanyagokat, helyettük mindig hennát használ. A másik pedig a hajkondicionáló maszk, szintén természetes alapanyagokból. Kedvenc hajolajai közé tartozik a kókuszolaj, a makadámiaolaj és az olívaolaj. Legmerészebb álma, hogy saját hajápolási márkát hozzon létre.

Néhány hasznos tippet is elárult azoknak, akik a nyomdokaiba lépnének. „Az olyan haj esetében, mint az enyém, ne fésüld meg vizes állapotban, ne használj hajszárítót, és ügyelj arra, hogy rendszeresen vágd le a töredezett hajvégeket. Ezt én magamnak csinálom – sok időbe telik, de nagy különbség” – árulta el Aliia hozzátéve, hogy a fésülködés nála egy teljes órát vesz igénybe, és nem sieti el, mert azzal árthat a hajszálainak.

Mivel a haj táplálása elsősorban belülről történik, a művészmodell az étkezésére is odafigyel, egészségesen táplálkozik, és nem fogyaszt alkoholt. Vannak viszont hátrányai is egy háromméteres hajkoronának: a téli hidegben alig találni megfelelő sapkát hozzá, illetve a medencézés is trükkös, hiszen nincs ilyen méretű úszósapka. De ezt nem is bánja. Szívesebben mártózik meg az óceánban, hogy a haja magába szívhassa a természetes ásványi anyagokat.

Aliia Nasyrova
Fotó: Aliia Nasyrova/Instagram

Aliia aktív szereplője a közösségi médiának, ahol több mint egymillió követővel rendelkezik. Sokan csodálják a hosszú haját, és még többen ismerik fel őt az utcán, leszólítva egy szelfi erejéig.

A nő hozzászokott már ehhez a figyelemhez, és nem zavarja. Mint ahogyan az is természetessé vált a házaséletében, hogy a haját egy harmadik családtagnak tekintik, és a férjével úgy is viszonyulnak hozzá.

„Néha mindketten több figyelmet fordítunk a hajamra, mint magunkra. A férjem szerint hatalmas erőfeszítésbe kerül az ilyen hosszú haj ápolása, és ő maga soha nem tudná megcsinálni. De én már hozzászoktam. Időnként viccelődve azt mondom a férjemnek, hogy én és a copfom étterembe megyünk” – mókázott az élő Aranyhaj.

Aliia Nasyrova
Fotó: Aliia Nasyrova/Instagram

„Hiszem, hogy minden ember szép, még akkor is, ha valaki másképp néz ki” – véleményezett Aliia, aki reméli, hogy különlegességével pozitív példát mutathat másoknak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek