KuriózumSikeresebb vagy mint azt gondolnád! - csak tekints más szemmel az életedre

Sikeresebb vagy mint azt gondolnád! – csak tekints más szemmel az életedre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A sikert számtalan dologban lehet mérni, mégis a legtöbb embert szinte napi szinten foglalkoztatja az, hogy a jó úton halad-e, amit csinál, az helyes-e és jó irányba halad-e a jövője. A média hatására sok ember a sikert mára már a pénzben, hírnévben és vagyonban kezdte mérni, elfeledkezve az élet ennél sokkal fontosabb vetületeiről. Az anyagiak csupán egy töredékét képezik az igazi sikernek. Az igazán jó dolgoknak nincs pénzbeli értéke, mert családot, barátokat nem tudsz pénzen vásárolni.

Sikeresebb vagy mint azt gondolnád! - csak tekints más szemmel az életedre

Ha ilyen szemszögből közelíted meg a siker fogalmát, akkor rájöhetsz, hogy te is számos területen értél már el sikereket, úgyhogy ha legközelebb az gyötörne, hogy úgy érzed semmit se tettél még le az asztalra, akkor jussanak eszedbe a következő gondolatok:

1. Nem adtad fel az álmaid!

Még ha nem is sikerült megvalósítani őket, de nem mondtál le róluk, és ez óriási dolog. Még mindig tervezgetsz és teszel annak érdekében, hogy egy szép nap beteljesíthesd céljaidat. Ez nagyon erős akaratra és kitartásra vall, ami sokszor kompromisszumokat is követel.

2. Ép és egészséges vagy!

Talán ez az egyik leges legfontosabb dolog az életben: az egészség. Egészség nélkül semmire sem vagy képes. Az élet már sokszor állított megpróbáltatások elé, de te küzdöttél és most itt vagy, élsz és virulsz! Hát kell ennél több?

3. A nehézségek ellenére is képes vagy fejlődni

Sokszor érezhetted úgy, hogy vége, feladod, ez már túl sok neked. A kudarcok mind tapasztalatokkal ruháztak fel, amiből csak tanulhatsz a jövőre nézve, ezért ahelyett, hogy bosszankodnál miattuk, inkább légy hálás, hiszen erősebbé váltál általuk.

4. Mindig van valaki, aki szeret téged!

Akár egy családtag, egy barát, vagy a párod, mindig lesz valaki melletted, aki óvni fog és vigyáz rád. Ha téged is szerető emberek vesznek körbe, az már felér egy sikerrel, mert igazán szerencsés embernek mondhatod magadat. Az élet sokszor nehéz, ezért is fontos, hogy legyen olyan személy az életedben, akivel meg tudod beszélni minden problémádat.

5. Megtanultál megbocsájtani

A neheztelés és a düh elsőre akár jól is eshet, de hosszútávon csak bajt okoz. Akármilyen sérüléseket is szenvedj meg kell tanulnod megbocsájtani, mert csak így tudod magad megszabadítani a múlt eseményeitől. A megbocsájtás beindítja a gyógyulási folyamatot, így újra az lehetsz, aki voltál.

6. Van ruhád, és fedél a fejed fölött

Ha kicsit körbetekintesz, láthatod, hogy sajnos ez nagyon sok embernek nem adatott meg. Vannak, aki napi szinten nélkülöznek, és még a legalapvetőbb élelmiszerekre is alig futja. Adj hálád, hogy szerető otthonod lehet, meleg ruhákban járkálhatsz és mindennap jóllakott hassal hajthatod álomra a fejed. Ha mindezek megvannak, akkor biztos mindent jól csinálsz.

7. Önmagad lehetsz

Meg van az a lehetőséged, hogy akármikor teljes mértékben felvállalhasd önmagadat és a véleményedet. Nem kell szerepeket játssz azért, hogy egyik napról a másikra megélhess. És ez fantasztikus dolog, óriási szabadsággal rendelkezel és biztos jó úton jársz.

Látod, ezek az aprócska dolgok is mennyit jelenthetnek, ha jobban megfigyeljük őket. Ha jelen vannak az életedben, akkor joggal mondhatod, hogy egy sikeres ember vagy, mert nem mindenkinek adatik meg a fentebb felsorold dolgok mindegyike.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek