KoktélSierra Maestra a Művészetek Palotájában

Sierra Maestra a Művészetek Palotájában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azt gondolhatjuk, hogy kubai zenében már túl sok meglepetés nem érhet bennünket, többször járt már erre az élvonalból néhány remek banda, a Buena Vista összes társulásával az élen, de talán nem titok, hogy ebben a műfajban senki sem hajt a meglepetésre.

Annál inkább a minél bársonyosabb minőségre! Ezt most is megkapjuk az ország keleti hegységéről elnevezett Sierra Maestrától. A névválasztás sem véletlen persze, innen eredeztethető a legismertebb kubai irányzat, a son, amelyben ez a zenekar nyakig merül immár 31 éve. Azok közé tartoznak, akik a 20. század első felének klasszikus son-muzsikáját meg tudták újítani, felhasználva a korabeli hangszerelés minden erényét, hozzáigazítva a modern megszólalásokhoz.

Két rokon alapította a zenekart, Juan de Marcos González és Jesús Alemany, azóta előbbi a szintén világhíres Afro-Cuban All Starsba, míg utóbbi a Cubanismóba távozott, sőt, Juant tekinthetjük a Buena Vista Social Club megszervezőjének is.

A Sierra Maestra lendülete és hevülete mit sem kopott az évek alatt, a fesztiválok és koncerttermek egyaránt otthonosak számukra – még a híres Glastonbury rockfesztivált is meghódították 2008-ban. Nem ismernek lehetetlent, hogy a közönség szívébe férkőzzenek, és ha lehetőség van rá, a lábakat és csípőket is megmozgassák. Lemezeik sorából érdemes begyűjteni ismerkedésként a 2005-ös Son: Soul of a Nationt vagy a 2010-es Sonando Yát; egy biztos, ezzel a zenekarral mellényúlni nem lehet!

Sierra Maestra (Kuba)

2012. március 10. 16:00 – 17:30
Fesztivál Színház

Közreműködik: Luis Barzaga Sosa – ének, gitár, Eduardo Himely Pino – basszusgitár, Carlos Puisseaux Mansfarrol – güiro, Emilio Romos Batista – tres, Ñico Rico Menendez – konga, bongó, kolomp, Jesus Bello Díaz – ének, gitár, Alejandro Súarez Galarraga – claves, kolomp, Virgilio Valdés Decalo – ének, maracas, Yelfris Valdés Espinoza – trombita

Rendező: Művészetek Palotája

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.

Jegyárak: 2600, 3900, 5900 Ft

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek