KuriózumRichard Branson elárulj, mi a különbség egy jó vezető és egy vesztes...

Richard Branson elárulj, mi a különbség egy jó vezető és egy vesztes között

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Richard Branson elárulja, hogy mi a különbség egy igazi sikeres vezető és egy gyenge ember között, aki nem tudja érvényesíteni az akaratát!

Richard Branson elárulj, mi a különbség egy jó vezető és egy vesztes között
Fotó: wikipedia.org

Richard Branson angol üzletember, a Virgin Group nevű óriáscég alapítója, ma már az egyik leggazdagabb ember a Földön. Véleménye szerint a fejlődés eléréséhez minden nap tenni kell valamit, mert a helyben toporgás gyakorlatilag visszalépést és hátrányba kerülést jelent.

Branson szerint az üzleti életben eltöltött több mint 50 év tapasztalatai alapján kijelentheti, hogy egy erős vezető attól erős, hogy rendelkezik egy vízióval. Emellett legyen kreatív, és ami talán a legfontosabb, hogy képes legyen másokat befolyásolni, főként akkor, amikor a cég, vállalat sorsa veszélybe kerül. Egy jó vezető szerinte, mindig megtalálja a módját a fejlődés, a haladás lehetőségeinek, mert csak így tudja biztosítani a vállalat működését, virágzását.

A gyenge, rossz főnök, ezzel szemben szinte mindig azzal foglalkozik, hogy megőrizze a saját tekintélyét, hogy elhitesse másokkal, hogy mennyire erős, felkészült és tudja, mit kell tennie. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy helyben áll, nem képes előrehaladni.

Branson szerint ez talán 20 éve még elfogadott vezetői stílus, elv volt, de ma már nem rúghat igazán labdába egy ilyen cégvezető. A rossz cégvezetőt arról is fel lehet ismerni, hogy nem akarja megoldani a felmerülő konfliktusokat, hanem inkább elkendőzi azokat.

Ahhoz, hogy egy cég jól működjön, a munkahelyi súrlódásokat, konfliktusokat már a legelején el kell intézni, meg kell oldani, mert ha nem kerül erre sor, később akár csődbe is mehet a vállalat, ami csakis a főnök felelőssége lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek