HolotropikumRendszeres vízfogyasztás után véletlenül napokig nem ittam vizet - ez történt a...

Rendszeres vízfogyasztás után véletlenül napokig nem ittam vizet – ez történt a testemmel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A vízről nem megtévesztés azt állítani, hogy egy igazi csodaszer: kitisztítja a bőrt, energiával tölt fel, és segíti az emésztést – csak hogy párat említsünk. Nem is csoda, hogy mindenhonnan az árad felénk, hogy fogyasszunk minél több vizet, folyadékot, mert abban rejlik a megoldás az összes problémánkra!

Rendszeres vízfogyasztás után véletlenül napokig nem ittam vizet - ez történt a testemmel!

Ezen felbuzdulva elhatároztam, hogy én is nekifogok és naponta megiszom az ajánlott mennyiséget, sőt ha bírom, még többet is. Minden órában elfogyasztottam egy pohárnyi vizet, ami az elején hihetetlenül kellemetlen és nehéz volt, de a cél lebegett a szemem előtt: „ebben rejlik a megoldás minden nyavalyámra”.

Ez így ment is egy darabig, jó pár hétig, úgy emlékszem, és hihetetlenül büszke voltam magamra. Ám jött egy váratlan fordulat, a mindennapjaim eléggé felpörögtek, elfoglaltabb lettem és szépen, lassan el is feledkeztem, hogy vizet kellene innom. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy a nap végén még egy kortynyi vizet sem ittam. De nem is ez volt a legnagyobb baj, hanem az, ahogyan fizikailag éreztem magam a vízhiány miatt:

1. Szörnyű közérzetem volt

– Először azt hittem, hogy a stressz miatt, de később kiderült, hogy a dehidratáltság állt a zavartságom, feszültségem mögött, hiszen szinte napok teltek úgy el, hogy egy pohárnyi vizet sem ittam meg összesen.

2. A fürdőszobában is gondjaim akadtak

– Nem ment semmi sem olyan könnyedén, mint akkor, amikor rendszeresen fogyasztottam vizet. A székrekedés, puffadás mindennapos jelenség volt.

3. Képtelen voltam aludni

– Talán ez volt az egyik legrosszabb következménye a dehidratáltságnak. Órákat forgolódtam az ágyban, és ha véletlenül el is aludtam arra ébredtem, hogy kiszáradt a torkom és alig kapok levegőt.

4. Kimerültem

– Olyasfajta kimerültséget tapasztaltam, amelyet sem a koffein sem egy kiadós alvás nem javított fel.

5. Kedvtelen voltam

– Ez idő alatt mintha kicseréltek volna, undok és unott voltam mindenkivel, a hangulatingadozásokról nem is beszélve.

6. Megérkeztek a bőrproblémák is

– A dehidratáltságtól a bőröm is sokkal szárazabbá vált. A megjelenő pattanások pedig csak a hab volt a tortán. Hiába kentem hidratálóval az arcom, mit sem ért.

7. Folyton éhes voltam

– Mivel éreztem, hogy valami hiányzik a szervezetemnek, azt hittem éhes vagyok, ezért rengeteget ettem. Ám visszagondolva most már tudom, hogy akkor vízért kiáltott a szervezetem.

Szóval addig nem is hittem el, hogy a vízfogyasztásnak ekkora ereje lehet, míg meg nem tapasztaltam a saját bőrömön. Mondanom sem kell, hogy azóta a vizes-palackom a legjobb barátom, és ha kell naponta többször is újratöltöm, csak ne kelljen még egyszer átélnem a vízhiány okozta kellemetlenségeket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek