Dr. Jeffrey Gladd szerint, bizonyos összetevők, melyeket a napi kávénkhoz adhatunk, pozitívan befolyásolják koncentráló képességünket, csökkentik étvágyunkat és javítják az anyagcserét.

Rejtett összetevő, melyet a kávénkhoz adva megszabadulhatunk a fölösleges kilóktól!

Az orvos azt tartja, hogy amióta a napi kávéjához vajat ad, 6 kilót veszített a súlyából. A recept kitalálója, Dave Asprey, “golyóálló kávénak” nevezte el ezt a keveréket. A recept szerint, a kávénkba öntött vaj és pálma vagy kókuszolaj, biztosítja számunkra a kellő energia mennyiséget, melyre szükségünk lehet a nap folyamán.

Ugyanakkor használatuk teltségérzetet biztosít fogyasztója számára, és könnyen felszívódik a szervezetben. A vaj, semlegesíti az éhség érzetet, míg biztosítja az agy számára szükséges tápanyagokat a megfelelő működéshez.

Dave Asprey szerint, javasolt a frissen őrölt bio kávé fogyasztása, hozzá használjunk friss vajat. Szerinte ez a kombináció, ízben felveszi a versenyt bármilyen caffe-latteval, melyet eddig fogyasztottunk.

Nézzük a hozzávalókat:

  • 80 gr sózatlan bio vaj
  • 15 ml kókusz vagy pálmaolaj
  • 500 ml lefőzött bio kávé
  • juhar szirup vagy barna cukor

Elkészítési javaslat:

Egy turmix gépbe tegyük bele a vajat, a kókusz vagy pálma olajat és a frissen lefőzött kávét. Ezt keverjük addig, amíg egy habréteg képződik a tetején, akár a caffe-latte esetében. Ha elkészült, öntsük ki egy csészébe és ízlés szerint ízesítsük juhar sziruppal vagy barna cukorral.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.