Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója minden reggel ezzel a rituáléval kezdi a napját. Pozitív hatását nem csak a személyes tapasztalata, hanem számos kutatás is alátámasztja!

A sikeres emberek általában korán reggel egy megszokott cselekvés-sorozattal kezdik a napjukat. A reggeli rituálé úgy indítja a napjukat, mint másnak a kávé, ettől lesznek éberek, energikusak és ebből kifolyólag sikeresek is. Egyáltalán nem mindegy, hogy hogy indul a napod, hiszen az a további 23 órára is befolyásoló hatással lesz.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója akkor ébred, amikor legtöbben még édes álmot alszunk, vagyis 3.45-kor. Richard Branson hajnalban vitorlázik, Tony Robbins pedig minden reggel jeges zuhannyal edzi a testét és a lelkét.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója nem kel túlságosan korán, de mindenképp ragaszkodik a reggeli rutinjához, és ebben senki se zavarhatja meg. Egy interjúban Nadella a bevált reggeli rutinjáról beszélt, ami nagyon rövid és hatékony!

5 másodperc tudatosság a nap elején

“Egy olyan orvostól tanultam el ezt a rutint, aki részt vett a Seattle Seahawk labdarúgó-válogatott teljesítményének növelésében” – mondta Nadella.

“Az első, amikor reggel kinyitom a szemem, az, hogy köszönetet mondok mindazért, amim van, aki vagyok, és azért, amit el szeretnék érni. Ez minden. Nem tudok elképzelni ennél egyszerűbb módszert, és mivel ez a nap elején az első tudatos cselekedetem, hihetetlenül hasznos” – nyilatkozta.

A hála tudománya!

Az optimizmus és a jövőbe vetett hit alapja az őszinte hála. Nagyon kevés időt vesz igénybe, és valóban működik. A pozitív hozzáállás egyik legfontosabb alapja az, hogy légy hálás azért, amid van, ahol most tartasz, de azért is mondj köszönetet, amit el szeretnél érni. A jövőbeli tervek jelenként való megélése egyenes utat képeznek a beteljesülés felé, vagyis úgy éled meg, amit szeretnél, mintha már a tied lenne.

A pszichológusok szerint egy mantra napi gyakorlása megszabadít a szorongástól, a negatív életszemlélettől és sokkal reménytelibben fogod látni a jövődet. Így könnyebben meg tudsz birkózni az élet nagy kihívásaival is!

Ha már korán reggel minden figyelmed a hálára fordítod, akkor a jó dolgokra összpontosulnak az energiák, és ezáltal jó dolgokat fogsz bevonzani az életedbe. Viszont, ha úgy ébredsz, hogy milyen rossz is ez a nap, hiszen mennyi mindent kell ma elintézz, nyűgös vagy és mérgelődsz már korán reggel, akkor semmi jóra ne számíts.

A hála biztosítja a jó közérzetet! Az optimizmus úgy edzi a lelket, mint a reggeli torna a testet. Minden reggel kezd a napot azzal, hogy köszönetet mondasz a jó dolgokért az életedben, ha észreveszed, hogy a legkisebb apróság is csodákra képes.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.