KuriózumPénzes borítékokat rejt el egy adakozó kolozsvári

Pénzes borítékokat rejt el egy adakozó kolozsvári

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bankjegyeket tartalmazó borítékokat rejtett el Kolozsvár különböző pontjain egy jótékony ismeretlen. A borítékokban 50-100 lejesek találhatók, ez 3500-7000 forintnak felel meg. A pénz mellé használati utasítást is mellékelt.

PENZES-BORITEK

Eszerint az összeg megtalálója megtarthatja a pénz felét, a másik felét pedig belátása szerint ajándékozza a rászorultaknak. A Bani cu suflet (Pénzt lélekkel) elnevezésű Facebook-oldalon közzétett fotók alapján lehet információkat szerezni a borítékok előfordulási helyéről.

Az oldalra azoknak a fotói is felkerülnek, akik megtalálták a pénzt. Az első nap egy szerencsés megtaláló egy ikonokat áruló kislánynak adta az összeg felét, míg egy másik a teljes összeget egy idős asszonynak ajándékozta.

A névtelenségét megőrizni kívánó ötletgazda elmondta, a saját pénzét rejti el város szerte, és sok ember írt neki, hogy csatlakoznának a kezdeményezéshez.

A jótékony személyt egyébként egy San Fransico-i milliomos vállalkozó ihlette, aki 100-250 dollárt rejtett el hasonló okokból.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek