KuriózumOtthonról dolgozol? Íme 12 dolog, amivel te is gyakran kénytelen vagy szembesülni!

Otthonról dolgozol? Íme 12 dolog, amivel te is gyakran kénytelen vagy szembesülni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Otthonról dolgozni úgy hangzik, mint egy álom. Kétségkívül megvannak az előnyei, de ha nem vagy óvatos, lassan az őrületbe is tud kergetni. Amennyi érv szól mellette, legalább annyi olyan dologgal szembesülhetsz az otthoni munka során, ami kikészít.

Fotó: Britt Selvitelle/Flickr.com
Fotó: Britt Selvitelle/Flickr.com

Itt van 12 napi nyűg, amit valószínűleg soha nem tapasztaltál, hacsak nem otthonról dolgozol.

1. A nadrágviselés már kiöltözésnek számít

Ha irodában dolgozol és megvan az a bizonyos kötelező viselet, egy idő után unalmassá válhat minden reggel hivatalos öltözéket rántani magadra, és semmi sem jobb annál, mint hazaérve a sarokba dobni őket és a kedvenc mackónacidba ugrani. Nos, otthoni munka esetén ez a veszély nem áll fenn, sőt, mivel nincs dresszkód, lassacskán kezdesz kevesebb figyelmet fordítani a ruhásszekrényed tartalmára, míg végül arra eszmélsz fel, hogy három napja ugyanabban a Jenő bácsis köntösben flangálsz és majonézfoltos a zoknid.

2. Igazából sosem hagyod abba a munkát

Irodában van egy munkaidő, amit elkezdesz, majd befejezel. Még ha túlórázol is, megvan ez a rendszer. Ha otthon dolgozol, sosem ér véget a munkaidőd, mert egyszerűen összefolyik az ebédszünettel, a kávézással, a délutánnal, stb. Átmész amőbába, aki mindenhová a laptopjával csoszog – a nappaliba, konyhába és végül a hálószobába is.

3. Elfelejted, hogy milyen érzés élő emberekkel beszélgetni

Amennyire kellemetlen lehet minden nap ugyanazokkal a munkatársakkal barizni, annyira meg lehet unni az otthoni munkahely izoláltságát is – egészen addig fajulhat a dolog, hogy végül magadban kezdesz beszélni. Ha átjönnek a szomszédok, érzed magadon a szúrós tekinteteket, miközben négykézláb mászkálsz.

4. Úgy beszélsz a háziállatodhoz, mintha ember lenne

Miután órákig gubbasztottál egyedül a számítógéped előtt, furcsa hangokat kezdesz hallani, mintha szellemtúrán vennél részt. „Hallottad ezt? Lehet, hogy egy ősi szellem? Vagy lehet, hogy csak valaki, aki a KFC-be szeretne menni!” Lehet, hogy csak a kiskutyád van a kanapé másik végén, de ez nem állít meg abban, hogy édi kutyushangon lefolytass vele egy egész beszélgetést arról, hogy milyen volt a napod.

5. Étkezések – teljes katasztrófa

Miközben te szabod meg magadnak a munkaidőt, sajnos az étrendedet is te irányítod. Mivel nem kopognak be hozzád a munkatársak azzal, hogy nincs-e kedved velük tartani egy ebédre, ezért vagy akciós – ám alacsony zsírtartalmú – mozis csemegéket ropogtatsz egész nap, vagy csak este veszed észre, hogy ma még semmit sem ettél, és a mosogató fölött betuszkolsz egy fél grillcsirkét. Igazából, nem lehet eldönteni, hogy melyik rosszabb…

6. A munka utáni vidám lazítás szomorúbbá válik

Semmi rossz nincs abban, ha munka után kiülsz valahová pár munkatárssal és legurítasz egy-két italt. Otthon viszont a munka utáni lazítás úgy néz ki, hogy felállsz az íróasztal mellől, elsétálsz a hűtőig és húzol párat a boros üvegből – vagy dobozból, az életszínvonaladtól függően. A jó hír az, hogy sosem kell aggódnod az ittas vezetés miatt. A rossz hír az, hogy könnyebben válhat alkoholista belőled.

7. A szomszédjaid kezdenek aggódni miattad

Gyerekkorodból biztosan emlékszel olyan titokzatos bácsikra, akik minden nap galambokat etettek a téren és azt hittétek róla, hogy biztos valami magányos gyilkos. Te is így festhetsz, csak éppen galambetetés helyett azt látják, hogy minden nap kinyitod az ajtót, hogy ellenőrizd a postádat. Néhányan csak „melegítőnadrágos”- nak hívnak, mivel már nemed is rejtélyes misztériummá vált.

8. Társasági életed a facebook-os hozzászólásokban teljesedik ki

Nem kukkantasz be más irodájába, hogy köszönj vagy szellemes belső vicceket süssetek el az új titkárnőről, társasági életedet inkább a közösségi oldalak tartják fenn – amelynek sosincs jó vége. Érzelmi állapotodat az állapotkiírásokban nyilvánítod ki, és ha nem vagy óvatos, könnyen olyan mumussá válhatsz, aki nem hogy játszik a facebook játékokkal, de meghívókat is küld ezekhez a barátainak. Igazából senki sem kedveli ezeket az embereket.

9. Mindenki azt gondolja rólad, hogy csak lazsálsz otthon

Ha ki kell vinni a szomszédot a reptérre, vagy a gyerekét az oviba vagy a nagyiját a piacra, rögtön téged hív, mivel szerinte te úgyis délben kelsz és 1-kor vetsz ágyat, úgyhogy biztosan ráérsz. A beszédes rokonokról pedig, akik a nap közepén hívnak egy 45 perces telefonbeszélgetés erejéig, ne is tegyünk említést. Végül is, nincs halaszthatatlan dolgod, nem igaz?!

10. Nálad nincs olyan, hogy havas nap

Sajnos a jeges hóval borított útszakaszok nem jelentenek mentséget arra, hogy az ágytól az asztalodig gyalogolj és bekapcsold a számítógéped. Ilyenkor elhúzod a függönyt és azt látod, hogy a szomszédaid hógolyóval dobálóznak és szánkóznak, miközben te a jó melegben számlákat írsz, mert nem órabért kapsz, hanem a teljesítményed alapján fizetnek.

11. Vagy olyan, hogy céges buli

Sztoikusan bámulsz a vicces képekre, amiket a vállalatod dolgozói a farsangi bulin készítettek külföldön és egy percig azt latolgatod, hogy őrültség vagy inkább szomorú lenne-e, ha bejelölnéd magad rajtuk. Ehelyett csak elrendezgeted az üres energiaitalos dobozokat az asztalodon és lelkiismeretesen megfontolod, hogy rendet tégy az asztalon halmozódó ikonok között. Végül is ez is muris, nem?

12. Arra jössz rá, hogy már napok óta nem érezted a Nap melegét

Régóta nem simogatta már arcodat a Nap sugara, nem is vagy biztos benne, hogy ember vagy-e vagy vámpír, ezért csak kizárólag azért nem mész ki az ajtón, mert félsz, hogy vajon a napfény hatására nem-e lesz belőled egy kupac hamu.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek