A puszta akaraterőnek köszönhetően Tennie Burkett Ivy most elmondhatja, hogy részt vett mind a négy unokája esküvőjén. De az odáig vezető út nem volt könnyű.

„Ott kellett lennem azon az esküvőn” - a 97 éves nagymama legyőzte a rákot, hogy elmehessen unokája esküvőjére

A texasi Houstonból származó 97 éves nagymama még mindig több mint másfél kilométert gyalogol naponta, és mindig is viszonylag egészségesnek tartotta magát. Izgatottan várta, hogy részt vehessen negyedik unokája esküvőjén, de időközben rákot diagnosztizáltak nála.

Tennie 2020 novemberében kapta meg a mellrák diagnózist. Azonnal elkezdte a kezelést, és úgy gondolja, hogy az elszántsága adott erőt neki a műtétekhez, kemoterápiához és sugárkezeléshez, mert mindenképpen szeretett volna részt venni az esküvőn Dél-Karolinában.

„Ott kellett lennem azon az esküvőn. A három másik unokám esküvőjén is ott voltam, és azt mondtam magamnak, hogy meg kell gyógyulnom, hogy elmehessek az esküvőre Dél-Karolinába. Korábban soha nem voltam beteg. Nem voltak problémáim” – magyarázta az idős nő.

Tennie kitartóan küzdött, és hamarosan le is győzte a rákot, és hivatalosan is gyógyulófélben volt. Idén októberben pedig együtt ünnepelhette győzelmét a családjával, az esküvőn, amelyre már hosszú hónapok óta készült.

„Hálát adok az orvosoknak, az ápolóknak és az Úrnak” – mondta.

Az esküvőt elhalasztották a járvány miatt, ami tökéletesen megfelelt Tennie kezelési ütemtervének. Végül minden a tervek szerint alakult, és Tennie azt reméli, a története mindenkit arra emlékeztet, hogy soha nem túl idősek ahhoz, hogy megküzdjenek a rákkal.

Hiszen hogy is hagyhatta volna ki a lehetőséget, hogy a kedvenc dalára táncoljon az unokája esküvőjén? Vannak dolgok, amikért mindig érdemes küzdeni az életben, és az, ha az ember egy családi ünnepség részese lehet, mindenképpen ezek közé tartozik.

Tennie most már teljesen felépült, és ismét másfél kilométert gyalogol naponta. Az esküvő mindig örömteli emlék marad a családja számára, különösen azért, mert az idős nő olyan keményen megdolgozott érte, hogy ott lehessen.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.