UtazásÖt kávézó, ahová megéri betérned, ha Londonba tévedsz

Öt kávézó, ahová megéri betérned, ha Londonba tévedsz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minálunk a kávézók inkább azt a helyiséget jelentik, ahová szívesen beülünk csevegni, ismerkedni, és ahol a kávé minősége általában az utolsó szempont a fontossági listán. Külföldön azonban teljesen megváltozik a helyzet: a kávézók valósággal felélesztik az érzékeidet, és magukkal ragadnak, mihelyt átlépted a küszöböt!

Azon túl, hogy rengeteg féle és ízű kávészemből lefőzött kávéval kínálnak, az angol kávézók ár szempontjából is olcsóbbak, mint a hazaiak! Nagy Britanniában ugyanis a legfontosabb az, hogy az emberek JÓ kávét kortyoljanak, legyen az útban a munkahely felé vagy éppen hazafelé menet. Íme melyek azok a helyek, ahová mindenképp ajánlott beülnöd egy kávéra:

1. Manmouth Coffe

Cím: The Borough Market
Nyitvatartás: hétfőtől szombatig, 7.30 a.m és 6 p.m között.

Itt találod London legjobb kávéját – legalábbis az angolok véleménye szerint. Kizárólag bió összetevőkből készítik, mint például a Jersey-ből való tej, a Costa Rica-i cukor, a Sally Clarke-ból hozott friss tejföl, és természetesen Afrika, Közép- és Dél-Amerika legjobb kávéfajtái. Éppen ezért, nem is meglepő, hogy szinte mindig hosszú sor kígyózik a kávézó előtt! De nem kell kétségbe esned, mivelhogy mire a pulthoz érsz, máris kész az innivalód. A pincérlány ugyanis gondoskodik arról, hogy már az utcán felvegye a rendelést, ami a sorban állás alatt el is készül!

Kávé mellett itt péksüteményeket is találsz.

2. Kaffeine

Cím: 66 Great Titchfield
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7.30 a.m és 6 p.m, szombaton 9 a.m és 6 p.m között.

A kávézót egy ausztráliai alapította, aki nemcsak a kiváló aromájú kávészemeket hozta magával, hanem a fürgelábú pincérlányát is. A híres Oxford utcától északra lévő Kaffeine tökéletes hely a kávékedvelőknek. Mi több, egy csésze fekete mellé ingyen ásványvizet is kapsz a ház részéről, a hidratálás miatt!

3. Nude Espresso

Cím: 19 Soho Square
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7.30 a.m és 5 p.m, szombaton és vasárnap 10 a.m és 18 p.m között.

Amennyiben Sohoban tartózkodnál, mindenképp térj be ide! A kávét itt meglepően nagy lelkesedéssel és örömmel készítik, ez pedig nagyon jó hatással van rád, főként hogy már a betoppanásod után körbevesz a finom kávéillat! A kávészemeket kézzel válogatják, és a belőlük készülő italt a legfinomabb házi péksütemények mellett kínálják.

4. The Espresso Room

Cím: 31-35 Great Ormond Street
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7 a.m és 5 p.m között.

Egy piciny kis kávéház kevés személyzettel, de annál inkább odaadó és lelkes a kiszolgálás. A pincérek barátságosak és kedvesek, ami tovább oldja az amúgy is ellazító kávés hangulatot, segítségedre lévén abban az esetben is, ha több alkalommal is visszatérnél a kis lokálba.

5. Indie Coffee

Cím: 50 Church Street
Nyitvatartás: keddtől csütörtökig 8 a.m és 3 p.m között.

Ha London déli részén jársz, ki kell próbálnod az Indie Coffee-t! Ez nem éppen egy kávézó, annál inkább egy férfi, aki az utca közepén árulja a feketét. Peter Duggam, azaz a kávékészítő, a térség gyöngyszemeként ismert. A nagyapja pirítóját használja arra, hogy a legkülönlegesebb aromákat hozza ki a kávészemekből, a belőlük készült nedűt pedig alig 1 líráért kínálja!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek