OtthonŐszi hangulat a lakásban, kertben

Őszi hangulat a lakásban, kertben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ősz a színek évszaka. Azzal sem mondunk újat, ha azt jegyezzük meg, ősszel minden átalakul, ami minket körülvesz! Ha sétálunk egyet, teljesen mindegy merre vesszük utunkat, szemünk mindig a lehulló tarka leveleket figyeli, és csodáljuk azt a jellegzetes illatot, aromát, amelyet ez a csodálatos évszak hoz nekünk a hűvös reggelekkel és estékkel együtt.

Ez az az időszak, amikor úgy érzed, nagyobb szükséged van a melegre és az abból adódó kényelemre, mint valaha. Ebben segítségedre lehetnek az őszi illatok – például egy tál zamatos szőlőé, aromás almáé, vagy a begyűjtött száraz növényeké, virágoké. Aztán, a színek is hozzájárulhatnak a komfortérzeted növeléséhez, főként ha barna, rozsdás vörös, sárga, piros vagy narancssárga árnyalatokkal töltöd meg a lakást! Ha ezeket olyan semleges színekkel egészíted ki, mint a szürke, akkor az összhatás annál intenzívebb lesz.

Kiegészítőkkel, bútordarabokkal is megoldhatod a helyzetet: egy barna árnyalatú szőnyeg, kanapéhuzat vagy egy új bútordarab máris megváltoztatja a szoba hangulatát. A kisebb dekorációs eszközök, mint például egy váza, egy éjjeli lámpa, pár semleges árnyalatú díszpárna tökéletes elemei lehetnek az őszi hangulatkeltésnek.

Az okkersárga ideális szín lesz úgy a függönyök, sötétítők, mint a kanapék és a falak esetében is. Az ehhez társuló szín lehet a piros vagy egy karakteres világosbarna árnyalat. A dekorációt egy tál gyümölccsel, téglavörös színű szalvettákkal, egy üveg vörösborral vagy egy hatalmas csokor virággal egészítheted ki.

A régi tárgyakat is előáshatod a padlásról, a kosarakba például száraz levelet, gesztenyét, makkot, különböző színes bogyókat tehetsz, azt pedig elhelyezheted úgy a nappaliban, mint az előszobában vagy a bejárathoz. Koszorút is fonhatsz kukoricaháncsból, amelyet kidíszíthetsz különféle száraz virágokkal, falevelekkel, termésekkel, és máris megvan az ajtód ékessége! Ha csupán lehullott falevelet gyűjtesz, és csokorba szedve egy üvegvázába helyezed azt, szintén jó megoldásra találsz.

Olvastad már az Ősszel a kertben című cikkünket?

A faleveleket fekete hátterű képkeretekbe is belefoglalhatod, az így kapott „festményt” pedig a kedvenc fényképeid mellé állíthatod.

A kerti asztalra is jut a díszítő elemekből: kapj elő egy jókora tálcát, és pakold tele dísztökkel, makkal, gesztenyével, fenyőtobozzal, színes bogyókkal – csipkebogyóval, kecskerágóval, galagonyaágakkal, gyümölcsökkel, száraz falevelekkel és virágokkal, majd tégy közéjük egy gyertyát is! Olcsó és ízléses megoldás, ugyanakkor a hűvösebb estéken, egy pohár vörösbor mellett kiváló hangulatot teremt a kertben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek