Oprah Winfrey-t nem sokaknak kell bemutatni, hiszen az amerikai talk-show házigazdájaként híressé vált, majd saját tévés hálózatot alapító, dúsgazdag híresség mindig a világ legbefolyásosabb nőinek élvonalába tartozott, és most is tartozik.

Oprah sosem félt elmondani a véleményét, legyen szó politikáról, vagy emberi, illetve párkapcsolati tanácsokról. Most ez utóbbival fogunk foglalkozni, hiszen Oprah elárulja, hogy mi az a 3 kérdés, amelynek révén képet kaphatunk az emberi kapcsolatainkról, amibe beletartozik a szerelemi szál is.

Oprah a Stanford Egyetem, School of Business karán a végzős fiataloknak tartott beszédében mondta el, hogy miként lehet elérni azt, hogy a kapcsolataink egészségesen, hatékonyan működjenek, és ne legyen számos félreértés, veszekedés.

Ez a három kérdés így hangzik:

1. Hallod, amit mondok?

2. Látsz engem igazából?

3. Amit elmondtam, számít neked valamit?

Oprah elmondása szerint ez a 3 kérdés segített neki abban, hogy azzá az emberré váljon, akit ma láthatunk, hallhatunk. Ez a 3 kérdés nem csak a munkahelyi viszonyait rendezte át, hanem a családi életére is pozitívan hatott.

“Nem számít az, hogy miről van szó, e 3 kérdésre minden, önérvényesítésre törekvő ember választ akar kapni, és ez igaz a párkapcsolatokra vonatkozóan is. Hiszen egy adott pillanatban fel kell tennünk a párunknak a kérdést, hogy még fontos vagyok-e számodra, számít még a véleményem, és mit jelentek neked valójában? Ha ezekre a kérdésekre őszintén válaszolnak a felek, tudni fogják, hogy hányadán áll a kapcsolatuk” – véli Oprah, aki megjegyzi, hogy addig nincs nagy baj egy kapcsolatban, ha vannak is veszekedések, amíg a felek törődnek egymással.

Oprah szerint a legfontosabb mégis az, ha emberi kapcsolatokról van szó, hogy előbb önmagunkkal alakítsunk egészséges viszonyt, és kérdezzük meg magunktól, hogy: “Te hallasz engem? Megértesz engem?”, majd ezután lehet továbblépni, új emberekkel megismerkedni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.