HolotropikumAlternatív gyógyászatÖngyógyítás – hogyan segítsd beindítani a tested természetes gyógyulási folyamatát?

Öngyógyítás – hogyan segítsd beindítani a tested természetes gyógyulási folyamatát?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az öngyógyítás egy természetes, spontán folyamat, melyet a testünk indít el valahányszor szükségét látja anélkül, hogy mi közbeavatkoznánk. Az emberi test rendelkezik ugyanis azzal a fantasztikus képességgel, hogy magától regenerálódjon és helyreálljon, külső befolyás nélkül.

A szervezet mindig az egyensúlyra törekszik, és ha felborul ez az egyensúly, akcióba lép. Vannak azonban esetek, amikor ez az egyensúly annyira megbomlik, hogy a gyógyulási folyamat akár évekbe is telhet, és sokkal bonyolultabbá válik. Szerencsére megvan a módja, hogyan siethetünk a testünk segítségére, amikor annak szüksége van ránk. Az alábbiakban néhány technikát mutatunk be, az ősi és modern gyógyászatból egyaránt, melyekkel hatékonyabbá tehető az öngyógyítás.

Ősi és modern gyógyászat

Az ősi orvoslás teljes mértékben az öngyógyítás fogalmára alapozott, a kínai akupunktúrától kezdve az Ayurveda szemléletig. Ezek a hasznos praktikák még ma is élnek, sőt. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és egyre többen érdeklődnek a természetes gyógymódok, a fitoterápia vagy a kvantumgyógyászat iránt.

A tünetkezelések helyett egyre nagyobb teret hódít a holisztikus szemlélet: az, amelyik az embert a test-elme-szellem egészeként tekinti, és amely megérti, hogy a betegség forrását elsősorban a belsőnkben kell keresni, nem a környezetünkben. Ez egyáltalán nem újdonság, hiszen az ősi gyógyászat alapja volt, és most már a modern orvoslásban is kezd „hivatalosnak” számítani.

Ezt már olvastad? 30 arra utaló jel, hogy Spirituális Gyógyító vagy!

Hogyan kedvezzünk az öngyógyításnak?

Mint ahogy korábban írtuk, ez egy spontán és természetes folyamat, azonban sokat rombolhatunk rajta, ha több téren is sokkoljuk a szervezetünket. Ezt elkerülendő, figyeljünk oda:

1. Az étkezésre – ez ugyanis az egészségünk alapja. Fontos, hogy elkerüljük a testünk elsavasodását, hogy rendszeresen lúgosítsunk. A vegetáriánus vagy vegán étrend óriási hatással van a betegségek megelőzésére, ebből kifolyólag pedig a sok zöldségre és gyümölcsre alapozó étrendnek is.

2. A pihenésre – alvás közben az agy kiszűri a fölösleges méreganyagokat a szervezetből, és helyreállítja az idegrendszer egyensúlyát. A minőségi alvás hangulatjavító, és megvédi a testet a túl sok stressztől. Ezért nem szabad spórolni az alvásidővel, napi legkevesebb 7 óra ajánlott belőle. Megfelelő mennyiségű pihenés nélkül ugyanis a testünk képtelen ellátni a saját funkcióit.

3. A gondolatainkra és érzéseinkre – számos betegség pszichoszomatikus eredetű, ami azt bizonyítja, a gondolatainknak és érzéseinknek nagyobb befolyása van az egészségünkre, mint azt gondolnánk. A pozitív gondolkodás és az érzéseink kifejezése kedvez a jó egészségnek és az öngyógyulásnak. Meg kell értenünk, hogy az erő ott rejlik bennünk, és amikor ez sikerül, fantasztikus eredményeket érhetünk el a sejtjeink és a DNS-ünk szintjén pusztán a gondolatainkkal. Ezt pedig tudományos kutatások is bizonyítják.

Ezt már olvastad? Gyógyítsd meg önmagad az elméd segítségével! 5 öngyógyítási módszer, ami valóban hatásos!

Hasznos tippek az öngyógyulásra

1. Meditáció – tudományosan is alátámasztott, hogy a rendszeresen meditáló emberek kevésbé stresszesek, szinte sosem szoronganak, jól alszanak, nagyobb az életkedvük, és a betegségekre is kevésbé fogékonyak.

2. Reiki, Theta Healing – ezekkel a módszerekkel újrakalibrálható a test energetikája, és megadják számunkra a lehetőséget, hogy az energiák (reiki) valamint elménk (theta healing) segítségével feloldhassuk az akadályokat.

3. Jóga és a tibeti rituálék – spirituális gyakorlatok, melyek helyreállítják a test, elme és szellem egyensúlyát, és lehetővé teszik az energia megfelelő áramlását.

4. Akupunktúra, reflexológia – az ősi kínai orvostudomány alapját képezik, és elsősorban a betegségek megelőzésére, a test egészségének a fenntartására használják.

5. Aromaterápia, illóolajok – ezek segítik a test ellazulását és az elme kikapcsolódását, ezáltal pedig az egészségnek a fenntartását. Bizonyos betegségek gyógyítására is remekül alkalmazhatók, mint ahogyan a masszázs során is csodára képesek.

6. Zeneterápia – a mantrák és a hangterápia kedveznek a belső harmónia fenntartásának, az elme és a test között. Ugyanakkor a 432 Hz frekvencián hallgatott zenének is pozitív hatása van az egészségre. Ezt konkrét esetek bizonyítják, a modern orvostudomány által gyógyíthatatlannak minősített betegségekből való felgyógyulások, szerte a világon.

Ezt már olvastad? Teremtsd meg a testi és lelki egészséged a tibeti hangtálak segítségével!

Gyógyulás = öngyógyítás

Elegendő csupán azt megértenünk, hogy mindaz, ami történik velünk, azt magunknak köszönhetjük, ezáltal pedig csakis mi vagyunk azok, akik ezen változtathatunk. Az ember szerepe a gyógyulási folyamatban létfontosságú, sőt, akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy egyedül őtőle függ az öngyógyítás sikere.

Teljesen mindegy, milyen kezelést írtak fel nekünk, vagy milyen típusú betegségben szenvedünk, fontos észben tartanunk, hogy a gyógyulás kizárólag a mi kezünkben van, és a testünk öngyógyító képességén múlik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek