HolotropikumAlternatív gyógyászatGyógyítsd meg önmagad az elméd segítségével! 5 öngyógyítási módszer, ami valóban hatásos!

Gyógyítsd meg önmagad az elméd segítségével! 5 öngyógyítási módszer, ami valóban hatásos!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Vajon tényleg képes az ember meggyógyítani önmagát? Erre a kérdésre nagyon sokan szeretnék tudni a választ. “A konvencionális gyógyászat, orvostudomány, ahogy a több tudományág is, túlzottan “tudományos” szempontból vizsgál dolgokat, ami a 19. században gyökerezik, amikor kijelentették, hogy csak arról lehet azt állítani, hogy igaz és való, amit tudományosan bebizonyítottak” – véli Daniel J. Crasafi, a Szuperélelmiszerek könyv szerzője.

Gyógyítsd meg önmagad az elméd segítségével! 5 öngyógyítási módszer, ami valóban hatásos!

Dr. Fernand Turcotte, a Quebec-i Université Laval elismert professzora szerint a nyugati orvoslás egy újkori forradalmasításon esik át, hiszen egyre inkább nagyobb hangsúly kerül a megelőzést szolgáló gyógymódok kifejlesztésére, mert a betegségek tüneteit kezelő gyógyszeres megoldások már nem elég hatékonyak.

Dr. Leana Wen, sürgősségi szakorvos, a George Washington University professzora a következőket állítja: “Az egészséggel kapcsolatban nem csak a betegségek kell eszünkbe jussanak, hogy azoktól megvédjük magunkat. Az egészség egyben wellness-t is jelent. Sokan nem azért keresnek fel egy kínai tradicionális orvost, mert betegek, hanem hogy jól érezzék magukat, hogy a szervezetük, testük-lelkük egyensúlyba kerüljön. Ez egy nagyon fontos feladat és lecke lesz azon orvosok és páciensek számára, akik a betegségkezelés helyett inkább a megelőzésre és a wellness-érzésre összpontosítanak.”

Miért működik az öngyógyítás?

Marilyn Schlitz, PhD, az Institute of the California Medicine Center senior-professzora a The Permanente Journal szaklapban azt írta: “Az ma már világos, hogy pozitív hatása van a spirituális technikák, módszerek alkalmazásának a hagyományos orvoslásban.”

Lássuk akkor az 5 öngyógyító módszert, ami segíthet a regenerálódásban, felépülésben!

1. Önhipnózis

Az önhipnózis során megtanulod, hogy miként kell a tudatodban nyugalmat előidézni, hogy azon keresztül pozitív gondolatok révén javíthass a tested és az elméd állapotán. Robert London orvos egy cikkében arról értekezik, hogy a hipnózissal nagyon sok mentális és testi jellegű betegséget lehet kezelni, amilyen a szorongás, vagy a krónikus fájdalom. Ma már az internetről különböző hipnózis alkalmazások is letölthetők, amelyek segítenek abban, hogy testileg, szellemileg és lelkileg is egyensúlyba kerülj.

2. Meditáció

A meditáció segít abban, hogy az agy jobban tudjon összpontosítani a fontos dolgokra, ezáltal tisztán, nyugodtan tudjon mérlegelni, döntéseket meghozni. Nem csoda, hogy a világ legjobb egyetemein, amilyen az Oxford, a Harvard, vagy a Yale, jelen van a mindfulness meditáció, és a diákok használják is, hogy jobb tanulmányi eredményeket érjenek el.

3. Biofeedback

Az autonóm idegrendszer képes irányítani a központi idegrendszert. Az autonóm idegrendszer szabályozza az emésztést, a szívverést, a légzést, a vérnyomást. A biofeedback révén megtanulhatod, hogy miként tudod úgy magad meggyógyítani, ahogyan az autonóm idegrendszer végzi a feladatát.

4. Gyógynövények használata

Az emberiség már évezredek óta használja és alkalmazza a gyógynövények pozitív hatását, ezért továbbra is érdemes fogyasztani az előírásoknak megfelelően a gyógynövényeket, és olyan nyomelemeket is érdemes szedni, mint a magnézium, a ginko bilobából készült készítmények, amelyek javítják a kognitív agyi funkciókat, de ott van még a kálium, a különböző probiotikumok, a kurkuma, az Omega-3 halolaj tabletta is, meg még számos más multivitamin.

5. Tudatos életmódváltás

Ha szeretnél egészségesebb, harmonikusabb életet élni, akkor eszközölj apró, de fontos változásokat az életedben. Például hagyj fel a cukorfogyasztással, szokj le a dohányzásról, kezdj el mozogni, és a sor még folytatható lenne. Szóval, csak bátran!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek