HolotropikumOkozhat-e artritiszt a kéztördelés?

Okozhat-e artritiszt a kéztördelés?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A New York-i sebészet kézspecialistája, John Indalecio szerint artritiszt nem okoz, ha rendszeresen pattogtatjuk a kezünket, viszont idővel porckopáshoz és a különböző mozgások beszűküléséhez vezethet.

keztordeles

Két vagy több csont összekapcsolódását ízületnek nevezzük. A szalagok kötik össze a csontokat, és a tok biztosítja ennek az egésznek a borítását. A két csont ízfelszíne között ízületi folyadék termelődik, azért, hogy olajozottan tudjanak működni ezek a nagyszerű természetes szerkezetek. Amikor kipattintjuk az ujjunkat, akkor a két ízfelszín eltávolodik egymástól és nő a tokon belüli nyomás, ami által a felhalmozódott gázok eltávoznak. Ez hozza létre a jellegzetes hangot.

30 perc alatt oldódik ismét fel az oxigén, széndioxid, nitrogén a folyadékban. Ezért van az, hogy egymás után kétszer nem lehet pattogtatni.

A tokon belül található idegvégződések miatt alakul ki a jóleső érzés. A rendszeres pattogtatás idővel az ízületi tok gyengülését, instabilitását, ízület kopását eredményezi, és a kéz elvesztheti a funkcióját.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek