BlogOkosnak gondolod magad? Íme egy teszt, amit az elsősök másodpercek alatt oldanak...

Okosnak gondolod magad? Íme egy teszt, amit az elsősök másodpercek alatt oldanak meg! Neked menni fog?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Itt van egy egyszerűnek tűnő feladat, ami azonban rendszerint kifog a felnőtteken, de a kisiskolások rövid időn belül megfejtik a feladványt.

cikk1

Első ránézésre felnőtt agyam csak kapkodta a „fejét”, nem értette, hogy az alábbi rajzon, ahol számozott üres parkolóhelyek vannak feltüntetve, milyen logika mentén folytatódik a számsor, és a 88 és 98 közötti parkolóhelyen, amin egy autó áll, milyen szám rejtőzhet.

Az érdekes az, hogy a megoldásnak talán köze sincs a számoláshoz, egy teljesen más szemszögből kell megközelíteni a dolgot. Az elemis diákok ebben nagyon jók, átlagosan 20 másodperc múlva rájöttek a trükkre.

A megoldás abban rejlik, hogy ha a parkoló jármű sofőrjének szemszögéből nézzük a számokat, rájöhetünk, hogy a számozást a hatóságok nem rontották el, szépen sorba következnek egymás után. Az eredmény tehát a 87, hiszen ha a „másik oldalról” nézzük a helyzetet, akkor egyértelműen látszik, hogy a számsor a 86-tól kezdve egészen a 91-ig tart.

A következő feladvány is egyszerű. A kérdés az, hogy melyik irányba halad a busz. Az A-válasz szerint balra, a B-válasz szerint jobbra.

cikk2

Nos, a helyes megfejtés az A-válasz, mert a képen látható buszon nincsen ajtó. Igen, ennyire egyszerű.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek