Joel Brandon Jr, becenevén J.J., május 9-én született Utah államban, az Egyesült Államokban. 6,35 kilogrammos súlyával és 55,88 centiméteres hosszával valószínűleg 2013 legnagyobb babája az Államokban.

o-BABY-570

„Az ultrahangon legfeljebb 5 kilogrammosnak mondták” – meséli az anyuk, „aztán, amikor kibújt és megmérték, az orvosoknak sem jött, hogy elhiggyék.”

„Várjuk az eredményeket, de egyelőre úgy néz ki, hogy a mi csöppségünk a legnagyobb az idén született csecsemők közül” – mondja Sara Brandon, az anyuka.

Nagysága miatt a szülés kissé trükkös volt. „Két orvossal szültem, egy helyett. Azt mondták, hogy a babám méretei miatt olyan manőverekkel kellett világra segítsék, amiket csak hüvelyi szülésnél alkalmaznak.”

Mivel 38 és fél hetesen jött a világra, ezért a kicsinek légzési nehézségei voltak, ami miatt az első hetet az újszülött intenzív osztályon töltötte.

A gyerekorvosok azt mondták, hogy J.J. a korának megfelelő súly és hosszúság szempontjából 150 százalékosan teljesített.

Ugyan 2013-ban ő a legnagyobb baba az Államokban, azonban a legek legje egyelőre György, angol király, aki 6,8 kilogrammoson jött a világra.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.