KuriózumNyomkövetővel látnák el az orvosokat Romániában, hogy ne lógjanak a kórházból munkaidő...

Nyomkövetővel látnák el az orvosokat Romániában, hogy ne lógjanak a kórházból munkaidő alatt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Romániában az állami kórházi vezetők először próbálják megtalálni az orvosok munkahelyi felügyeletének módjait.

Jászvárosban egy olyan egyedülálló kísérleti projektet vezetnek be, amellyel érzékelők segítségével követik az orvosokat, hogy kiderítsék hol tartózkodnak, ezzel pedig figyelni tudják, hogy effektív mennyit dolgoznak.

Ezzel a kórházak azt akarják kiküszöbölni, hogy az orvosok ne hagyják el a kórházat munkaidő alatt, mert bevett szokás, hogy sok orvos magánpraxisban dolgozik, miközben a kórházban kellene betegeket vizsgálnia.

A jászvárosi „Elena Doamna” Szülészeten hamarosan mind a 200 alkalmazott bekerül a megfigyelési rendszerbe, az elektronikus megfigyelés mellett az orvosok, asszisztensek, ápolók és őrök valós munkaidejét is fel akarják mérni.

A kórház menedzsere elmondta, a személyzetet elektronikus nyomkövető rendszeren keresztül fogják figyelni, a személyzet kártyája alapján, az adatokat egy cloud rendszerbe fogják továbbítani wi-fi segítségével. A kórház vezetői így tudni fogják majd mit csinálnak az alkalmazottak.

Carmen Ciortan jogi tanácsadó szerint a rendszer csak szenzorok alapján működik, az alkalmazottakat nem fogják lefilmezni, az adatokat pedig nem használják fel személyes célokra. A rendszer azt is képes lesz kiszűrni, ha valaki át akarja játszani azt.

„Ez egy olyan rendszer, amit még soha nem teszteltek Romániában, éppen ezért nagyon nehéz megértetni sok alkalmazottal.” – mondta a kórház menedzsere, Gabriel Martinescu.

Hasonló rendszert teszteltek már a Szucsávai Megyei Kórházban, ahol 70 megfigyelő kamerát is felszereltek a kórházban. A teszt meghozta a várva várt eredményt, megnőtt az effektív munkaprogram, a dolgozók kevesebb alkalommal távoztak a kórházból, mint előtte.

Romániában az orvosokat a ledolgozott órák szerint fizetik, és nem az alapján, hogy hány beavatkozást végeztek el egy nap alatt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek