KuriózumNézze meg a világ első hetes ikreit, akik ma már középiskolások

Nézze meg a világ első hetes ikreit, akik ma már középiskolások

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ők az egyedüli hetes ikrek, akik mind életben is maradtak. A világraszóló esemény még a kilencvenes években történt, pontosan 1997. november 19-ét írtuk, mikor Bobbi és Kenny McCaughey az újságok címlapjára kerültek azzal, hogy a nő hét babát hozott a világra.

hetes-ikrek-oprah

Pontosabban Kelsey-t, Alexis-t, Brandon-t, Natalie-t, Kenny Jr.-t, Joel-t and Nathan-t. Mindössze hat percig tartott a születésük, ami ugyan nem volt könnyű, de mégis a legnehezebb szülői feladatnak 8 gyerek felnevelése bizonyult, hiszen Bobbi-nak és Kenny-nek már volt egy gyereke, Mikayla, a nagylány.

Az első évet leginkább a káosz jellemezte, hiszen a szülőknek egy komoly rendszert kellett kidolgozniuk, hogy logisztikailag miként lehet 30 cumisüveget tisztán tartani, megtölteni, napi 35-40 pelenkát lecserélni, és úgy, hogy önkéntesek segítettek ebben, akik 4-5 óránként igyekeztek a szülőket, főként az édesanyát tehermentesíteni. Ma már viszont a hetes ikrek 17 évesek, és a középiskolások életét élik Iowában.

Ahogyan a gyerkőcök növekedtek, úgy egyre inkább függetlenedni, önállósodni kezdtek, és nővérükkel is megváltozott időközben a kapcsolatuk. Mikayla azt mondja, hogy mikor még ő is nagyon kicsi volt, szerette, ha ő a főnök. De mikor már ő is cseperedni kezdett, rájött, hogy mindenki egyenlő. Édesapjuk is helyt kell álljon, hiszen az ikrek szeretnek autót vezetni, viszont igyekszik tudatosítani bennük, hogy előbb munkát kell szerezniük, hogy tudjanak annyi pénzt spórolni, amiből megvásárolhatják életük első járgányát.

Bobbi is időközben kicsit lélegzetvételhez jutott, nemcsak azért mert az ikrek már idősebbek lettek, hanem mert időközben egy nagyobb, felszereltebb házba költözhettek, ahol egy ekkora család is jól elférhet. Bonni elmesélte,  mindenből két darab van: két mosogatógép, két mikrohullámú sütő, két ruhaszárító szoba, és két mosógép. Ennek ellenére a mosások száma nem változott, ugyanúgy egy héten 15 alkalommal kell kimosni a család mindennapi viseletét, sőt, most hogy már a gyerekek is mosnak maguknak, a mosások száma a heti 17-et is elérheti. Közeleg a középiskola vége, a gyerekek a pályaválasztás előtt állnak. Édesanyjuk nem igazán tudja megjósolni a jövőjüket, csak egy dolog, amiben biztos: az évek biza repülnek.


Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek