KoktélNémeth Kristóf és Gubás Gabi is szerepel az Abigél színpadi adaptációjában

Németh Kristóf és Gubás Gabi is szerepel az Abigél színpadi adaptációjában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Igazi sztárszereposztással találkozhatunk Szabó Magda Abigél című örökzöld művének színpadi változatában, amely Szikora János rendezésében és Bánfalvy Ági produkciójában valósul meg.

A darabban szerepet kapott többek között Kiss Ramóna, Németh Kristóf, Gubás Gabi, Bánfalvy Ági színésznő, a Jóban Rosszban sztárjai, Fábián Anita és Száraz Dénes, Schlanger András a Marslakókból és Bánfalvy Ági egyik legtehetségesebb növendéke, Csöngedi Nikolett, aki Vitay Georginát alakítja.

Lehullt a lepel az Abigél színpadi adaptációjának szereplőgárdájáról! Bánfalvy Ági régi álmát váltja valóra Szabó Magda örökzöld művének színpadra állításával. A színész- és rendezőnő producerként kísérte végig a hosszú hónapokon átívelő castingot, amelyen több százan vettek részt, köztük Ági színészképző stúdiójának növendékei, illetve ismert színészek. A végleges szereposztást a legnagyobb, saját közösségi oldalán tette közzé a producer.

Gubás Gabi, aki szintén részt vett a szereplőválogatáson, a következőket nyilatkozta: „Újdonság volt, hogy szabadúszóként szereplőválogatásra kellett mennem, de elfogadtam a tényt és szinte már sorsszerű, hogy így is megkapom azokat a szerepeket, amelyeket úgyis el kell játszanom. Külön öröm számomra, hogy Szabó Magda művében szerepelhetek, hiszen ha róla van szó, felőlem jöhet bármi, akár gyerekvers vagy színpadi darab, szívesen vállalom. Úgy gondolom, a fiatal korosztállyal feltétlenül meg kell ismertetni a legendás írónő műveit, ezért is várom nagy izgalommal az elkövetkezendő időszakot.”- árulta el mosolyogva a Zsuzsanna testvért alakító színésznő.

Németh Kristóf, aki Kuncz Ferenc királyi főhadnagy szerepébe bújik, Abigéllel kapcsolatos emlékeiről mesélt: „Én nem gyerekkoromban, hanem jóval később találkoztam az Abigéllel. A Színművészeti Egyetem után a Kamara Színházba szerződtem, ahol első szerepemet a „Bűntény a Kecskeszigeten” című darabban Szerencsi Éva partnereként játszottam, aki az Abigélben Vitay Georginát alakította. Ez idő alatt sokszor szóba került a könyv és a film, és annak forgatásáról szóló számos történet, így nem volt kérdés, hogy szinte azonnal pótoltam addigi hiányosságomat, elolvastam a lebilincselő könyvet és megnéztem a csodás filmet is”.

Az Abigélt Szikora János rendezi, aki már több regényt is színpadra állított pályája során, továbbá többször dolgozott együtt Bánfalvy Ágival. A művésznő már nagyon várja a próbaidőszakot, hiszen a darab alapjául szolgáló regény különös világa életének fontos meghatározója.

„Az Abigél olyan örök és közkedvelt alkotás, ami mindent túlél. Az én mesterem Szabó Magda volt. Ő bátorított és inspirált, hogy a színészetből merjek egy kicsit tovább lépni, merjek globálisabban gondolkodni. Nagyon sok mindent köszönhetek neki művészi pályafutásom során” – árulta el a művésznő, akit egy ország zárt szívébe a mű legendás tévéfilmváltozatának Torma Piroskájaként.

Hogy miképpen azonosul szerepével például Gubás Gabi, Kiss Ramóna vagy Száraz Dénes, a május 9-i nyilvános olvasópróbán kiderül.

A premierre június 8-án kerül sor a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Budapesti Nyári Fesztivál egyik legnagyobb attrakciójaként. A bemutatót több állomásos turné követi. A budapesti közönség október 12-től láthatja rendszeresen a darabot az Uránia Filmszínház színháztermében.

Szereposztás:

Vitay tábornok: Trokán Péter/Szabó Sípos Barnabás
Vitay Georgina: Csöngedi Nikolett
Kőnig tanár úr: Lengyel Ferenc/Schlanger András
Zsuzsanna testvér: Gubás Gabi/Fábián Anita
Horn Mici özvegyasszony: Bánfalvy Ági
Kuncz Ferenc királyi főhadnagy: Németh Krisfóf
Torma Gedeon a Matula igazgatója: Körtvélyessy Zsolt/Dóczy Péter
Kalmár Péter: Száraz Dénes
Torma Piroska: Kiss Ramóna
Püspök: Harmath Imre
Erzsébet testvér: Sztárek Andrea

Díszlet: Szikora János
Jelmez: Dülk Kata
Rendező munkatársa: Kickinger Gábor
Producer: Bánfalvy Ági
Rendező: Szikora János

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek