Dr. David Kennedy szerint a fluorid egy igen veszélyes anyag, és meg kell hagyni, jó oka van erre!

A fluorid tartalmú fogkrémek nagyon károsak az egészségre. Igaz, hogy úgy tűnik, nem kerül be igazán a szervezetbe, mivel öblögetés útján úgyis a kagylóba köpjük fogmosás során, de egy bizonyos mennyiség úgyis a véráramba kerül.

A fluorid rendkívül mérgező, mégis szinte minden, a kereskedelemben kapható fogkrémben jelen van. Ám ez még nem minden, néhány palackozott vízben, étrend-kiegészítő termékben és egyéb napi szinten használt cikkben is kimutatták már.

A Safety Data Sheets adatai alapján a nátrium-fluoridot lenyelés, belélegzés és bőrrel való érintkezés esetén mérgezőként kell megjelölni. A fluoriddal foglalkozó embereket pedig védőkesztyűvel és szemüveggel kell ellátni.

A fluorid mérgezőbb, mint az ólom, mégis minden egyes alkalommal, mikor fluorid tartalmú készítménnyel mosunk fogat, a szervezetünkbe kerül.

De ha ennyire mérgező, miért rakják a fogkrémekbe?

Sajnos a fluoridvegyületeket célszerűen adják a fogkrémekhez, ugyanis „fogszuvasodást megelőző” szerepe volna, ám ez soha semmilyen tudományos tény nem támasztotta alá, hogy a fluorid megelőzné a fogszuvasodást.

A fluoridmérgezés nagyon negatívan befolyásolja a testet, egy olyan veszélyes vegyi anyagról beszélünk, amely negatív láncreakciók sorozatát indíthatja el a szervezetben.

Ha csak teheted, kerüld a fluoridot! Cseréld le a fogkrémedet egy természetes összetevőjű készítménye, még mielőtt végzetes mennyiség kerülne a szervezetedbe! Még nem késő, tégy az egészségedért!

Dr. David Kennedy személyes véleményét pedig itt tekintheted meg:

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.