Kuriózum„Nem is érdemeljük meg ezt a kutyát!” - írta az anyuka, miután...

„Nem is érdemeljük meg ezt a kutyát!” – írta az anyuka, miután kutyájuk megmentette kislányuk életét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez az édesanya nemrég arról számolt be, hogy ha a család kis négylábú kedvence nem lett volna, az újszülött kislánya valószínűleg már nem élne.

Kelly Andrew egy neves Boston-i írónő nemrég egy megrázó történetet mesélt el családja mindennapjaiból, amely akár könnyen tragédiába is fulladhatott volna. Az anyuka elmesélése alapján az újszülött kislányának élete a négylábú kedvencen, Henry-n múlott, aki egy este nagyon határozott módon betört a kicsi szobájába, s habár jó szokásához híven a Terrier fajtájú kiskutya előszeretettel szagolgatta még álmában is az újszülöttet, azon az estén nagyon furcsán viselkedett.

Az írónő már többször is megpróbálta leszoktatni házi kedvencét arról, hogy álmából felköltse a picit, ám ekkor még nem is sejthette, hogy egyszer a kutyusnak ezen szokása menti meg a lánya életét.

Kelly Andrew és kisfia, Henry

Henry aznap este is elindult a szokásos babalátogatásra a pici szobájába, de az ágyhoz érve azonnal érzékelte, hogy valami nincs rendben, ugyanis a kislány légzése leállt. Henry azonnal a fejével tágra nyitotta a gyerekszoba ajtaját így jelezve gazdájának, hogy baj van.

A nagy lármára persze Kelly azonnal felkerekedett, hogy eltávolítsa a kislány álmát zavaró kutyust, de ahogy a szobába lépett ő is észrevette, hogy a kislány teste már elkezdett lilulni az oxigénhiánytól.

Kelly és férje Jeff azonnal a kórházba siettek a babával, ahol szerencsére az orvosok még időben ki tudták tisztítani a kislány légutait, s így megmentették az életét.

Henry édesapja karjaiban

„Múlt éjjel a kutyánk megint betört a kislányom hálószobájába, hogy felköltse. A pici beteg volt és nagyon kiakadtam a kutyára, hogy most megint miért kell ezt csinálja. Ám ekkor észrevettem, hogy a lányom nem lélegzik. Az egész éjszakát a kórházban töltöttük. Nem is tudom, hogy mi történt volna, ha a kutya nem ment volna be a szobába. Nem is érdemeljük meg ezt a kutyát.” – írta a posztjában Kelly, amely azóta futótűzként járta be az internetet.

Az írónő azóta a Good Morning America reggeli műsorban is beszélt a történtekről, ahol kiemelte, hogy főleg arra figyelt fel, hogy Henry a fejével folyamatosan a gyerekszoba ajtaját ütögeti, majd bemegy, kijön és kezdi elölről.

Kelly először azt hitte a kislány csak a betegség miatt tűnik furcsának, de ”elkékült és kezdett megmerevedni, nem jutott levegőhöz, oxigénhiányos állapotban volt.”

Néhány órával később azonban jó hírekről számolhatott be az anyuka, ugyanis a kórházba sietve azonnal helyrehozták a kislány légzését.

„Köszi mindenkinek a jókívánságokat. A kisbaba sokkal jobban van és már itthon is vagyunk Henryvel, aki bátor módon egész éjszaka egyedül itthon maradva megküzdött a sötétséggel is” – írta egy vidámabb posztban Kelly.

A család kutyája mentette meg a baba életét

Férjével egyetemben azóta mindent megtesznek azért, hogy Henry a lakás urának érezhesse magát, steak húsokkal és játékkal próbálják meghálálni az okos eb tettét.

A történet az emberek közelében is nagy visszhangot váltott ki, és többen is beszámoltak hasonló, elsőre furcsának tűnő állati tettekről, amelyeknek köszönhetően végül egy-egy emberi élet megmenekült.

A Phoenix Vet Center szerint az ebek 300 millió szaglóreceptorral rendelkeznek, míg az ember csupán 6 millióval s emiatt az agyuk szaglásért felelős része is sokkal fejlettebb a mienknél. Egyes kutatások szerint egy kutyus egyetlen cseppnyi folyadékot is képes kiérezni egy 20-szoros olimpiai úszómedence vizének mennyiségéből.

Éppen ezért az állatok, és főleg a kutyák nagyon érzékenyek a különböző betegségek, szervezetbeli változásokra. Képesek akár a pulzust, a vérnyomást, a hormoningadozást és a légzési mintákat is érzékelni. Sőt a CNN egyik magazinműsorából azt is megtudhatjuk, hogy minél több ideje élünk együtt egy kutyussal, az annál jobban képes feltérképezni az érzelmeinket.

Kelly családjának óriási szerencséje volt Henryvel, aki az ösztöneire hagyatkozva tette, amit minden jólelkű lény tett volna, ha észreveszi, hogy valaki bajban van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek