HolotropikumNeked is ráncos a homlokod? Komoly egészségügyi problémát jelezhet!

Neked is ráncos a homlokod? Komoly egészségügyi problémát jelezhet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Európai Kardiológusok Kongresszusának tavalyi fórumán hangzott el az a tanulmányi beszámoló, amely összefüggést talált a homlokon kialakuló ráncok mélysége, valamint a szív- és keringési betegségek kialakulásának esélye között.

“Első ránézésre lehet látni, hogy mi a helyzet egy ember egészségével. Csak meg kell figyelni az arcát, a ráncait, és már abból le lehet vonni bizonyos következményeket” – mondta prof. Yolande Esquirol, a tanulmány szerzője, a Toulous-i Egyetemi Kórház professzora.

A szív- és keringési betegségek kockázata az idő múlásával egyre fokozódik, azonban az orvosok szerint mindenki tehet ez ellen, ha például valaki el kezd rendszeresen mozogni, tornázni, és odafigyel az étkezésére.

A tanulmány 3200 egészséges, 32, 42, 52 és 62 év közötti személyek bevonásával készült, akiket a szakemberek megvizsgáltak és a homlokukon lévő ráncok mélysége és gyakorisága alapján kategóriák közé soroltak.

Ezek után 20 éven keresztül figyelemmel kísérték a kutatásban résztvevő emberek életét, ezidő alatt 233 személy hunyt el bizonyos okok miatt, és mint kiderült, 15,2 százalékuknak 2-3 ránc éktelenkedett a homlokán, 6,6 százalékuknak 1-2 ráncuk volt, és 2,1 százaléka az elhunytaknak egyáltalán nem rendelkezett ránccal.

Az eredmények kiértékelésénél kiderült, hogy a ráncosabb homlokú embereket nagyobb arányban veszélyezteti a szív- és keringési betegség.

“Minél több ránc van valaki homlokán, annál nagyobb az esélye, hogy valamilyen keringési probléma fogja a halálát okozni” – közölte Yolande Esquirol professzor.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek