Az érzelmek, mint a félelem, a harag, a csalódottság, és a sokk, mind – mind energia töltetek.

Néhány módszer arra, hogyan védekezzünk a negatív energiákat árasztó emberek ellen!

Mindannyian kivagyunk téve ezen negatív energiákkal való érintkezésnek, a nélkül, hogy ez tudatosulna bennünk. Mert minden ember egyfajta „érzelmi szivacsként” funkcionál, viszont mindannyian más-más befogadó képességgel rendelkezünk.

Vannak, akik minden probléma nélkül kezelni tudják a nagy mennyiségű negatív energiákat, mások pedig a legkisebb mennyiségtől is rosszul érzik magukat, mely a legrosszabb esetben akár öngyilkossághoz is vezethet. Egyes emberek a pánikrohamaik révén, szinte megfertőzik az életünket.

Energetikai szempontból, a negatív energiák okai a következők lehetnek:

  • Mások problémáját a sajátodként éled meg.
  • Általánosnak tartott problémák a te személyes problémáiddá válnak.

Ilyen esetben, ha az empátia a gyengeséggel párosul, ez komoly depresszióhoz vezethet.

Ha magas empatikus készséggel rendelkezünk, bizony ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy mások problémáit olyan intenzitással éljük meg, ami a mi számunkra akár egészségkárosodáshoz is vezethet. Ha olyan ember társaságába kerülünk, aki folyamatosan zúdítja ránk saját problémái sokaságát, ezzel átadja számunkra az ő félelem, harag és düh érzetét, ez által minimalizálva a mi életenergiánk szintjét is.

Ilyen esetekben, bármennyire is empatikus alkatok vagyunk, meg kell tanulnunk különbséget tennünk a saját és más érzelemvilága között. Ugyanakkor javallott számunkra az ilyen negatív energiákat árasztó embereknek a nagy ívben való elkerülése. Mert ezek az emberek által táplált gyűlölet, harag vagy félelem érzése nem az empatikus ember fejében született gondolatok egyike, tehát igyekezzünk kiküszöbölni az ilyen egyénekkel való bármilyen szintű kommunikálást. Ha teljesen nem is tudjuk megszakítani velük a kapcsolatot, a saját egészségünk érdekében minimalizáljuk a velük való érintkezést, kerüljük a velük való találkozást.

Mert az effajta „energia vámpírok” a mi energia készletünket felemésztve táplálkoznak, és ha hosszú ideig kitesszük magunkat az ilyen hatásoknak, ez akár egészségünk rovására is mehet. Meg kell tanulnunk az ilyen személyek számára „nemet” mondani, még ha ez sokszor ellenkezik is a mi empatikus énünkkel.

Ha minden igyekezetünk dacára, mégis ezen személy befolyása alá kerültünk, sokat segíthet néhány jól bevált praktika a negatív hatások leküzdésére. Egyike a jól bevált módszereknek, a helyes légzéstechnika alkalmazása, mert a levegő az, mely által kapcsolatban van az elménk a valósággal. Koncentráljunk néhány pillanat erejéig a ki- és belégzésre és ez megtisztít a bennünk akaratlanul is felgyülemlett negatív gondolatoktól. Fantáziánk segítségével képzeljük el, hogy kilégzés során a bennünk lévő negatív energiák egy sűrű köd formájában távoznak a testünkből, és belégzéskor a tiszta aranyló napsugár áraszt el bennünket. Ez viszonylag egy egyszerű technika, de hatása szinte azonnali és bárhol, bármikor végezhető.

Egy másik védekezési technika szintén a képzeletünket hívja segítségül. Képzeljünk el egy hófehér színű tárgyat, melyet ha valahányszor szükség van rá gondolatban magunkra tudunk ölteni, és az megvéd a negatív energiáktól.

Mindezek bizarrul hangzanak első hallásra, de az köztudott, hogy az elménknek nagy ereje van, csupán azt kell megtanulnunk, hogyan állítsuk saját magunk szolgálatába. Ha pedig a társaságunkban vélünk felfedezni számunkra káros egyéneket és a fenti technikák már nem elegendőek a belőlük áradó negatív energiák semlegesítésére, gondolkodás nélkül lépjünk ki ebből az akár baráti körből is.

Helyettük igyekezzünk olyan emberek társaságát keresni, akikkel jól érezzük magunkat, akikből sugárzik a pozitivizmus, a remény, aki könyörületes, tehát egyszóval hasonló hullámhosszon van velünk.

A pozitív energiával való feltöltődésnek egy másik nagyszerű módja, ha minél több időt töltünk el a természetben, feltöltve szépségével és nyugalmával saját energia készletünket.

Egy – egy jól sikerült természet fotót aztán kitehetünk telefonunk kijelzőjére, hogy valahányszor hirtelen lemerül energia szintünk, a fotó hordozta pozitív élményekből töltekezni tudjunk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.