KoktélNégy romantikus könyvújdonság november második felében

Négy romantikus könyvújdonság november második felében

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lassan közelednek az ünnepek, a karácsonyfa alatt pedig biztosan sokan örülnének egy egy szép könyvcsomagnak. Összeállításunkban négy feledhetetlen könyvet ismertetünk meg olvasóinkkal.

Karen-Mack-Jennifer-Kaufman-Freud-szeretojeKaren Mack és Jennifer Kaufman a századfordulós Bécs pezsgő, dekadens világába kalauzolja az olvasót a Freud szeretője című regényében. A szerzőpáros a szerelem, a hűség és az árulás e lenyűgöző történetében egy kivételes nő portréját rajzolja meg. Egy nőét, aki gyötrődött a testvére iránt érzett szeretet és a pszichoanalízis megteremtője iránt érzett elsöprő szerelem között. A szerzőpárosnak egyébként ez a harmadik közös könyve; Karen korábban televíziós producerként, Jennifer pedig újságíróként szerzett hírnevet magának.

A regény főszereplője Minna Bernays, az éles eszű, tanult társalkodónő, aki hirtelen munka nélkül, az utcán találja magát. Bécs az avantgárd művészek és a forradalmi gondolatok otthona, ahol azonban egy ifjú hölgy számára még mindig a házasság jelenti az egyetlen biztonságot. Minna azonban ennél jóval többre vágyik, és kétségbeesésében nővéréhez, Marthához fordul segítségért.

Ám Marthának is megvan a maga gondja: hat gyermeket nevel, túlhajszolt, közönyös férje pedig nem más, mint a zseniális, ám zsarnoki természetű Sigmund Freud. Freud ebben az időszakban sokat küszködik, kollégái kerülik, különös elméletei pedig támadások kereszttüzében állnak. Martha megdöbbentőnek és visszataszítónak találja férje „munkáját, Minnát azonban lenyűgözik Freud korszakalkotó felfedezései. Minna mindenben Martha ellentéte: intellektuális kíváncsiság hajtja, vonzó és szenvedélyes. Freud szellemi társa lesz, ám a felszín alatt valami ennél sokkal mélyebb is lappang. Valami, amitől egyikük sem menekülhet.

A regény az Alexandra Kiadó gondozásában jelenik meg, a tervek szerint november utolsó napjaiban.

William-Nicholson-AnyafoldUgyancsak az Alexandra Kiadónál jelenik meg a Gladiátor forgatókönyvírójának lenyűgöző szerelmi története, az Anyaföld. William Nicholson neve nem ismeretlen a hazai olvasóközönség számára, ő írta a Rokon lelkek társaságát, A nagymester foglyait vagy A Szél Dalnokát is. Az Anyaföld a legújabb regénye, Angliában is 2013-ban jelent meg.

Egy fájdalmas szakítás után Alice Normandiába utazik, hogy találkozzon sosem látott nagyanyjával. Az asszony elmeséli neki, hogy a családjában minden múltbeli nehézség ellenére egyszer fellángolt az igaz szerelem, s a történetet meg is osztja unokájával. A regény ennek az igaz szerelemnek a története.

Kitty katonai sofőrként 1942 nyarán Sussexben állomásozik, ahol megismerkedik Eddel, a tengerészgyalogosok tisztjével és Larryvel, a hadműveleti parancsnokság összekötő tisztjével. Kitty azonnal beleszeret Edbe, aki viszonozza a lány érzelmeit. Larry azonban ugyanígy érez. Az angolok hamarosan tengeri támadást indítanak a német megszállás alatt álló észak-franciaországi Dieppe partjainál. A hadművelet a világháború egyik legnagyobb katasztrófájának bizonyul, s örökre megváltoztatja Ed és Larry életét is. A II. világháború szörnyűségei közepette létezhet-e boldogság Kitty számára, s ha igen, vajon kinek az oldalán?

Ajánló: Öt szépirodalmi újdonság november második felére

Peter-Prange-Egbol-lopott-szerelemÖrülhetnek Peter Prange rajongói is, a Gabo Könyvkiadónál az ígéretek szerint már ezen a héten (november 22-én) érkezik a német regényíró új könyve, az Égből lopott szerelem. A magyar olvasók olyan regényeket olvashattak tőle, mint Az utolsó hárem, A királynő tavirózsája vagy A bazilika hercegnője.

Az Égből lopott szerelem Laura Paddington, egy húszéves festőnövendék és Harry Winter, a negyvenes éveiben járó világhírű avantgard művész szerelmének története. A pár egy londoni kiállításmegnyitón találkozik, s ezzel talán a 20. század egyik legnagyobb szerelmi története kezdődik el.

Szülei akarata ellenére Laura követi a harmincas évek Párizsába Harryt, ahol az élet a művészek között folyamatos ünnep, fiesta, a napok folytonos varázslatban telnek. Amikor a párnak mégis elege lesz Párizsból, a provence-i Sainte-Odile-ban vesznek házat, ami a földi Paradicsomot jelenti számukra, s ahol fantázia és valóság állandóan keveredik egymással. Itt kezdenek neki közös alkotásuknak, az Égi zsákmánynak, szerelmük krónikájának. De rossz idők járnak Európára, s a szerelmesek elszakadnak egymástól… Nem tudni, mi az erősebb: a valóság vagy az álomvilág, a barbárság vagy a szerelem.

Hisham-Matar-Egy-eltunes-anatomiajaA líbiai származású Hisham Matarra első könyve, a Férfiak földjén kapcsán figyeltünk fel, amely magyarul az Animus Kiadó gondozásában jelent meg 2013 tavaszán – ezt a könyvet 2006-ban Man Booker-díjra jelölték. 2011-ben megjelent második regénye, az Egy eltűnés anatómiája is, amelyet még az idén kézbe vehet a magyar olvasó, szintén az Animus Kiadónak köszönhetően. Matar marad ugyanannál a közegnél, hősei észak-afrikaiak, akárcsak őmaga, és a konfliktus is hasonló. Ezért merjük remélni, hogy újabb zseniális regénnyel van dolgunk…

Az elűzött király minisztere feleségével és kisfiával Kairóban éli a gazdag emigránsok életét. Az apa olykor el-eltűnik, sejthetően egy összeesküvés részese. Az anya váratlan halála után apa és fia elutaznak, de nem a hegyekbe, ahová egykor járt a család, hanem az alexandriai tengerpartra. Itt ismerkednek meg a rendkívül vonzó Monával, akibe a kisfiú beleszeret. Apjában, aki feleségül veszi a nála 14 évvel fiatalabb nőt, Núri riválist kezd látni, ezért jobbnak látják, ha egy angliai iskolában folytatja tanulmányait. A karácsonyi szünetet hármasban töltik Svájcban, amikor az apát ismeretlenek elhurcolják. Az immár tizennégy éves fiú és Mona magukra maradnak…

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek