KuriózumNe pazarold az idődet olyan emberekre, akik nem törődnek veled - a...

Ne pazarold az idődet olyan emberekre, akik nem törődnek veled – a kapcsolataid hatással vannak az életedre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Akár tisztában vagy vele, akár nem, azok az emberek, akik az életed részei, jelentős mértékben befolyásolják azt. Ha olyan emberek vesznek körül, akik nem támogatnak, többet kell majd küszködnöd, mint másoknak.

Az, hogy valaki a barátod, amióta csak az eszedet tudod, még nem feltétlen jelenti azt, hogy ezt a kapcsolatot érdemes megőrizni. Előfordul, hogy túl közel engedünk magunkhoz olyan embereket, akik csak ártani akarnak nekünk, vagy megpróbálnak kihasználni, és végül csalódnunk kell. Ne fektess energiát azokba a kapcsolatokba, amik nem adják meg neked ugyanezt, és győződj meg róla, kik azok a barátok, akik kitartanak melletted.

Az alábbiakban bemutatjuk a toxikus kapcsolatok néhány példáját, amelyeknek nem kellene az életed részének lenniük. Lehetséges, hogy te szeretnéd magad mellett tartani az illetőt, de soha nem lesz jó hatással az életedre. Nem lenne szabad engednünk, hogy valaki folyamatosan rosszul bánjon velünk, de sokszor mégis éppen ezt tesszük.

6 „barát”, akire nincs szükséged az életedben:

1. A kételkedők

Ezek az emberek mindenben kételkednek, amibe csak belefogsz, és mindig megpróbálnak eltéríteni a szándékodtól. Bármit is szeretnél tenni, vagy kipróbálni, megpróbálnak lebeszélni róla, és azt éreztetik veled, hogy nem vagy képes rá. Ezek az emberek csak visszatartanak, és elérik, hogy ne akarj új dolgokat kipróbálni.

2. A panaszkodók

Ők azok az emberek, akik mindig és mindenre panaszkodnak. Semmi nem elég jó nekik, és mindig úgy viselkednek, mintha ők jobbak lennének másoknál. Soha nem elégedettek, és, amikor már azt hinnéd, nincs mire panaszkodniuk, mindig találnak valamit. Csak kihasználnak, hogy kipanaszkodhassák magukat, és ha túl közel engeded őket magadhoz, téged is hasonló viselkedésre késztetnek.

3. Azok, akik folyton késnek, vagy leráznak

Ők azok, akik soha nincsenek ott akkor, amikor megígérték. Mindig késnek, vagy egyszerűen leráznak téged. Hacsak nem szolgálod ki őket készségesen, nem akarnak veled lenni. Ezek az emberek kihasználják a lehetőségeket, és ha nem azt teszed, amit ők akarnak, nem jönnek a közeledbe.

4. A dicsekvők

Ezek az emberek folyton dicsekednek. Egy kis hencegés persze még rendben lenne, de ők folyton azzal kérkednek, mi mindent értek el az életben. Elérik, hogy mások kevesebbnek érezzék magukat, csak azért, hogy ők jobban érezhessék magukat, és ez nincs rendjén.

5. Azok, akikkel csak az idődet vesztegeted

Ezek az emberek talán a legrosszabbak. Arra késztetnek, hogy megtegyél dolgokat, csak azért, hogy később elmondhassák, ők már megtették mindezt korábban. Csak az idődet és az energiádat pazarolod miattuk. Ezek az emberek ugyanis egyáltalán nem értékelnek téged. Teljesen kimerítenek, ráadásul minden különösebb ok nélkül.

6. Azok, akik kihasználnak

Lehet, hogy úgy tesznek, mintha törődnének veled, és szükségük lenne rád, de valójában csak kihasználnak. Ők soha semmivel nem járulnak hozzá a barátságotokhoz, te pedig mindent megteszel értük. Ők egyáltalán nem törődnek veled, te pedig több figyelmet szentelsz nekik, mint bárki másnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek