KuriózumNe házasodj meg addig, amíg fel nem teszed párodnak ezt a 15...

Ne házasodj meg addig, amíg fel nem teszed párodnak ezt a 15 kérdést!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Megházasodni igencsak komoly döntés, és mielőtt meghoznánk nem árt tisztában lenni párunk dolgaival, életével. Legyen szó akár egészségi, pénzügyi, vagy családi helyzetről tudnunk kell hányadán állunk a párunkkal, a későbbi válás bekövetkeztének elkerülése érdekében. Az Egyesült Államokban például a házasságok közel fele válással végződik egész egyszerűen azért, mert a felek nem tudnak mindent a másikról.

Ne házasodj meg addig, amíg fel nem teszed párodnak ezt a 15 kérdést!

Ahhoz, hogy tabuk nélkül, ténylegesen megismert partnered mielőtt kimondanád a boldogító igent összeállítottunk egy 15 kérdésből álló listát, melynek megválaszolásával pontosabb képet alkothatsz párodról és önmagadról, és arról, hogy mit is akartok az élettől.

1. Hogyan fogjuk kezelni a jövőbeli költözés változásait?

Csodálatos dolog az, ha mindkét fél hasonló környezetben szeretné leélni az életét, viszont ez igen ritka. Gyakran ragaszkodnak a felek a már megszokott környezetükhöz, és elvárják, hogy a másik mozduljon vagy költözzön. Például ha valaki az eddigi életét nagyvárosban élte csekély a valószínűsége, hogy a családos életét egy vidéki faluban képzeli el. Ha meg tudtok egyezni, és kompromisszum készek vagytok, akkor nem lesz probléma.

2. Talál a családról és a spiritualitásról alkotott véleményünk?

Ez a probléma már az esküvő kapcsán is felmerülhet, hiszen van, aki vallásos szertartással szeretne házasodni, viszont vannak olyanok is akik ettől ódzkodnak. A gyerekek nevelésében is tényező lehet a vallás kérdése. Ezt jó előre leszögezni, hogy ki miben hisz és milyen a hitvallása.

3. Hogyan fogjuk kezelni a minket és a családunkat ért egészségi problémákat?

Például öregedő szüleinket mi saját magunk akarjuk majd ellátni, vagy igénybe vesszük egy erre specializálódott intézmény segítségét?

4. Van valamelyikünknek olyan genetikai betegsége, amelyet gyerekeink is örökölhetnek?

Számos genetikai betegség átörökölhető, ezért nem árt előre tisztában lenni a rizikófaktorokkal. Ha esetlegesen fogyatékkal rendelkező gyermek születne, akkor azt hogyan kezelnénk?

5. Képesek leszünk majd a rohanó hétköznapokból kitörve csak a családra időt szentelni, még a legstresszesebb ünnepnapokon is?

Köztudott, hogy manapság az ünnepnapok inkább szólnak a stresszről, mintsem a családiasságról és a meghittségről, de bírni kell a megpróbáltatásokat és türelemmel kell fordulni egymáshoz.

6. Mit vagyunk hajlandók megváltoztatni magunkon annak érdekében, hogy jobb emberekké váljunk?

Melyik az a hibád, amivel tisztában vagy és képes vagy változtatni rajta?

7. Hol látjuk magunkat 5, 10, 15 vagy akár 50 év múlva? Ugyanazok a céljaink?

Ha folyamatosan csak lemondunk az álmainkról egy házasság érdekében, az nem egészséges. Kis kompromisszumok kellenek, de ha merőben eltér az életfelfogásotok és az, hogy mit is akartok megvalósítani az életben, akkor nem biztos, hogy hosszú életű lesz a kötelék.

8. Képesek vagyunk megnevettetni egymást?

Az öröm és a vidámság képes még a legfeszültebb helyzeteket is oldani. Ha képesek vagytok örömöt okozni csupán egy kedves szóval, akkor még a krízishelyzetek is elviselhetőbbek lesznek.

9. Mi az, ami most jelenleg idegesít a másikban? Hogyan tudnánk ezt megoldani?

Miért várnál, hogy egy legközelebbi vitatkozás alkalmával vágd a másik fejéhez, ami nem tetszik. Meg lehet ezeket a problémákat szépen, nyugodtan is beszélni, csupán kommunikálni kell. Adjatok egymásnak visszajelzéseket, hogy mi az, amit szerettek és mi az, ami zavar.

10. Mit tervezünk megtenni annak érdekében, hogy a közünk lévő szenvedélyt fenntartsuk?

Ha kialszik a szikra, az szörnyű következményekkel járhat. Ez nem csak lelkileg, de testileg is megviseli az embert, hiszen egy jó működő kapcsolat egyik alappillére a jó szexuális élet.

11. Merünk majd házassági tanácsadóhoz fordulni, ha olyan problémáink adódnak, melyeket már mi magunk sem vagyunk képesek megoldani?

Ne féljetek szakembertől segítséget kérni. Ha úgy érzitek, hogy már ez az egyetlen megoldás, hát akkor majd éljetek vele.

12. A kapcsolatunkban feltűnő problémák külső, vagy belső okok miatt merülnek fel?

A problémáitokért ti ketten vagytok felelősek, vagy külső tényezők is közre játszanak (család, barátok stb.). Ha úgy érzitek ti magatok, akkor törekedjetek arra, hogy javítsatok a saját magatartásotokon és a kapcsolatotokon.

13. A múlt szerelmi kudarcai miatt miképpen változott meg a viszonyulásunk a szerelemhez?

A legtöbb ember jó pár bukott kapcsolaton van túl, mire a házasságig eljut. Tudjátok meg miket tanultatok a hibáitokból, így továbbfejleszthetitek a kapcsolatotokat.

14. Mik az anyagi céljaink?

Hajlandók vagyunk kölcsönt felvenni céljaink megvalósítása érdekében? Milyen lépéseket teszünk meg azért, hogy a vésztartalék fedezve legyen?

15. Képesek vagyunk teljes mértékig megbízni egymásban olyannyira, hogy házassággal elkötelezzük magunkat?

A bizalom a kulcsa egy szerető, mély és biztonságos házasságnak. A bizalom kölcsönös dolog, ezért ebből mindkettőtöknek ki kell vegye a részét.

Ha megkapjátok közösen a választ ezekre a kérdésekre, akkor nem érhet meglepetés az elkövetkezendő években, és nyugodtan élvezhetitek a házas élet boldog perceit!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek