OtthonNe dobd ki az elhervadt rózsákat, gyökereztesd meg és élvezd egész nyáron...

Ne dobd ki az elhervadt rózsákat, gyökereztesd meg és élvezd egész nyáron a csodás virágait!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha szereted a rózsákat, akkor szinte biztos, hogy a következő módszert ki fogod próbálni, mert ha mindent jól csinálsz, nyáron egy új rózsa fogja ontani magából a virágokat a kertedben.

Ne dobd ki az elhervadt rózsákat, gyökereztesd meg és élvezd egész nyáron a csodás virágait!

Itt fontos megemlíteni, hogy nincs semmi garancia arra, hogy a meggyökerezett rózsa meg is fog maradni, mivel a virágüzletekben kapható rózsaszálakat speciális körülmények között termesztik, sok tápanyagot és megfelelő légköri viszonyokat biztosítva.

De azért egy próbát megérhet az egész, nem igaz?

Lássuk, mire lesz szükséged:

  • vágott rózsaszálra;
  • gyökereztető hormonra, amely a legtöbb szaküzletben megtalálható;
  • virágcserépre, amely nagyobb részt homokot, kisebb részt földet tartalmaz;
  • műanyag zsákra, amellyel be lehet födni a virágcserepet;
  • vízre;

Mi a teendő?

1. Távolítsd el a virágot, és hagyj körülbelül 30 cm-nyi szárrészt, mert a leendő rózsa innen fogja kinyerni a gyökér fejlődéshez szükséges tápanyagokat.

2. A virág után a leveleket is szedegesd le a szárról, kivéve azt a hármat, amely a virághoz a legközelebb helyezkedett el. A levél a fotoszintézis beindulásához és tápanyag termelődéséhez szükséges.

3. Alul, a száron vágj egy éles késsel egy kereszt alakú bemetszést, így négy darab kis rész alakul ki a száron.

4. Nedvesítsd be a szár alsó részét, majd mártsd bele a gyökereztető hormonba, utána rázd le kissé, hogy a fölösleg lehulljon.

Ne dobd ki az elhervadt rózsákat, gyökereztesd meg és élvezd egész nyáron a csodás virágait!

5. Ültesd bele a rózsaszárát a homokos talajba, de előtte áss egy kis mélyedést, majd ha jól rögzítette a talaj a szárat, öntözd meg.

6. Egy műanyag zsákkal borítsd be a növényt és a cserepet is, majd tartsd nedvesen a talajt. Érdemes beleszúrnod a földbe egy nagyobb ágat, amely távol tartja a műanyag zsákot a növénytől, ez azért fontos, mert ha rátapad a műanyag, akkor a szár és a levelek könnyen megrothadhatnak.

7. Tartsd a földet nedvesen, majd pár hét múlva óvatosan húzd meg a szárrészt, ha szorosan tartja magát a rózsa, akkor a gyökereztetés sikerrel járt, és májusban ki is ültetheted a kerted napos részére a friss rózsa palántát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek