HolotropikumA nap gyógyító hatása! Ahhoz, hogy boldog légy, szükséged van természetes fényre!

A nap gyógyító hatása! Ahhoz, hogy boldog légy, szükséged van természetes fényre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Manapság egyre inkább elterjedt az a nézet, miszerint a napsugárzás igencsak káros, sőt olykor bőrrákot is előidézhet, ami nem teljesen alaptalan, sőt, a déli órákban, főként nyáron csak azután szabad kimenni a napra, miután speciális védőkrémmel bekented a bőrödet, és van rajtad ruha is. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy a napfény egyenlő az életet adó energiával, ami nélkül nem alakulhatott volna ki semmilyen életforma a bolygón.

A nap gyógyító hatása! Ahhoz, hogy boldog légy, szükséged van természetes fényre!
Fotó: wikimedia.org

A The Healing Sun (A gyógyító nap) című könyvében dr. Richard Hobday számos olyan dokumentumot ismertet, amelyek alapján a napfény képes segíteni a mell-, a vastagbél-, a petefészek-, valamint a prosztatarákban küzdők felépülésében. De emellett jó hatással lehet azon emberek életére, akik cukorbetegségben, szklerózis multiplexben, csontritkulásban, pikkelysömörben, vagy valamilyen szívbetegségben szenved.

Léteznek olyan esetek is, amilyen dr. Harland G. Call-é, akit bőrrákkal diagnosztizáltak, és az orvosai műtéti beavatkozást javasoltak. Harland azonban úgy döntött, hogy inkább napfürdőzni kezd, és a problémás bőrrészt is megmutatja a napsugaraknak. És láss csodát, pár hét múlva kigyógyult a betegségből, így az orvosoknak nem kellett elvégezniük a műtétet.

Egyes elméletek szerin a napsugarak hatására az immunrendszer megerősödik, és megnő a sejtek oxigénellátása, így ezen kettős hatás révén felgyorsul a sejtek regenerálódása.

Dr. Robin Ashinoff bőrgyógyász főorvos, plasztikai sebész, aki a Hackensack Egyetemen dolgozik, elmondta, hogy hiába keni be valaki magát napvédő krémmel, az nem akadályozza meg a káros sugarak bőrbe való bejutását, csak a leégés előzhető meg. Éppen ezért ajánlott nem fedetlen testtel kimenni a napra, mindig legyen rajtad egy lenge, világos színű póló, nadrág, főként a déli órákban.

Az első “Nap Klinikát” 1903-ban, Svájcban nyitotta meg dr. Auguste Rollier, aki a napdoktorként került be a köztudatba. Világszerte 36 ilyen klinika létesült, és több ezer pácienst sikerült meggyógyítaniuk a napfény segítségével.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek