KuriózumMűtéttel kellett megállítani a világ legmagasabb nőjének növekedését

Műtéttel kellett megállítani a világ legmagasabb nőjének növekedését

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 28 éves indiai Siddiqa Parveen születése óta gyakorlatilag szünet nélkül nő, magassága jelenleg 233 centiméter. A folyamat már az életét veszélyeztette, ezért a világ legmagasabb nőjének választott lány családjával orvosi segítséget kért.

legmagasabb-no

Kiderült: Siddiqa óriásnövésben szenved, az agyában lévő tumor folyamatosan stimulálta a növekedést befolyásoló hormonok termelődését. A helyzet annyira súlyossá vált, hogy a lány kiegyenesedni sem tud, és fennállt a veszélye, hogy a növekedés miatt összeroppan a gerince, és a tumor nagysága miatt a látását is elveszíti.

Az operációt végző dr. Ashish Suri idegsebész elmondta: a beteg szokatlan mérete miatt nem volt egyszerű a beavatkozás. Hagyományos műtőasztalon nem lehetett elvégezni az operációt, ezért kiegészítő kocsikat kellett a műtőbe vinni.

A január 16-i műtét során sikerült eltávolítani a tumort, és a lány kikerült az intenzív osztályról. A teljes gyógyulás még sokáig várat magára, hisz Siddiqának sokáig kórházban kell maradnia pszichológiai problémák miatt, amit a fél életen át tartó elszigeteltsége okozott.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek