KuriózumMondd el, hogy melyik testhelyzetben alszol, mi megmondjuk miről álmodsz!

Mondd el, hogy melyik testhelyzetben alszol, mi megmondjuk miről álmodsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alvásszakértők vizsgálatai alapján az alvó testhelyzetből kiindulva megállapítható, vagy legalábbis következtetni lehet arra, hogy az illető milyen pszichés lelkiállapotban van alvás közben, és ez az álomképek intenzitására is kihatással van.

Fotó: Pixabay.com

Lássuk, mely testhelyzetek milyen álomképpel kapcsolhatók össze.

1. Háton történő alvás

Az alvásszakértők szerint a háton történő alvás növeli a horkolás esélyét, de a derékízület, valamint a gerinc is tehernek lesz kitéve, így a testtartásnak ez a pozíció nem tesz túl jót. Ami az álmokat illeti, ha valaki háton fekve alszik, gyakran lehetnek rémálmai.

2. Oldalt történő alvás

Ez a legtöbb ember számára azért kényelmes, mert emlékeztet a magzati pózra, amikor az anyaméh biztonságát élvezhette. Aki rendszerint a bal oldalán alszik, az gyakrabban élhet át rossz álmokat, ha viszont a jobb oldalon történik az alvás, akkor inkább szép álmokban lehet része.

Ezt már olvastad? Ez az alvási pozíció, ami tönkre teheti az egészségedet!

3. Hason történő alvás

Ez azért nem ajánlott, mert nyomás helyeződik a mellkasra, ennek következtében légzési problémák alakulhatnak ki, sőt megsérülhet, meghúzódhat a hát és a nyak is. Ebben a testhelyzetben gyakran felnőtt témájú álmok bombázhatják az adott személyt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek