KoktélMit üzen a tested? Lelki okok, fizikai tünetek - Dr. Bagdy Emőke...

Mit üzen a tested? Lelki okok, fizikai tünetek – Dr. Bagdy Emőke és Dr. Buda László a Nyitott Akadémia Pódiumon

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A lélek, amikor szorult helyzetben van és szenved, sokszor csak a test nyelvén tudja kifejezni magát. Ilyenkor a különbözõ kellemetlen fizikai tünetek és betegségek arról adnak hírt, hogy valami odabent megrekedt, fáj, feszít, nem mûködik – és változtatni kellene.

A tünetek tehát csak jelzik az igazi problémát, így azok gyógyítása önmagában nem jelent megoldást. Valódi eredményt csak akkor érhetünk el, ha feltárjuk a betegség kialakulásában szerepet játszó lelki okokat, és azokat (is) kezeljük.

A betegséget a legtöbben olyan zavarnak tekintik, melyet a lehető leghamarabb meg kell szüntetni, hogy aztán továbbra is ugyanúgy élhessenek, mint korábban. Ám – mivel test és lélek elválaszthatatlan egységet képez – a „betegség” az egész ember zavara, diszharmóniája, nemcsak az adott szervé. S egyben persze belső felhívás is az eddig követett út módosítására.

Minden egyes lelki eredetű betegség egy-egy dekódolásra váró rejtjeles üzenet – ahhoz, hogy helyreállíthassuk a belső harmóniát, meg kell fejteni, honnan ered, mi van a mélyén, és miről akar hírt adni nekünk.

Február 22-én két fantasztikus előadó, Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, egyetemi tanár és Dr. Buda László orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta segít ráhangolódni testünk titokzatos kifejezésmódjára. A professzor asszonyt senkinek sem kell bemutatni, Buda Lászlóról azonban hadd említsünk meg annyit, hogy az őszi egész napos Nyitott Akadémián olyan vastapsot kapott, amilyet csak a legjobbak érdemelnek ki.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek