HolotropikumMit tegyél ha, “megcsömörölsz” a gondoktól és kijön a herpeszed?

Mit tegyél ha, “megcsömörölsz” a gondoktól és kijön a herpeszed?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ajkakon megjelenő herpesz egy égető, viszkető, hólyagos elváltozás, amely a kellemetlen tünetek és az esztétikai hatása miatt is sokak életét megnehezíti. A panaszok okozója a herpes simplex egy DNS vírus, amely általában gyerekkorban jut a szervezetbe és a nyirokcsomókban hosszasan lappang, majd különböző hatásokra aktiválódik. A Herpesz vírusok nagyon elterjedtek, a lakosság többsége hordozó.

Fotó: wikipedia.org
Fotó: wikipedia.org

A néphagyomány és az orvostudomány is több megoldást kínál a fájdalmas hólyagok eltüntetésére, azonban a legtöbb kezelés a tüneteket és nem az okát orvosolja az elváltozásnak. Van, aki az ecetes ecsetelésre, fogkrémre, van aki a gyógyszertárban kapható kenőcsökre, gyógyszerekre, van aki a herpesz elleni tapaszra esküszik, azonban kevés személy jár hosszútávon sikerrel.

Ahhoz hogy hatékony legyen a kezelés jobban meg kell ismerkednünk azokkal a tényezőkkel, amelyek hozzájárulnak a panaszok kialakulásához.

A nyirokcsomókban lappangó vírusok elsősorban olyankor kapnak erőre, amikor a szervezet legyengül, és ilyenkor valósággal zabolátlanul, sejtről sejtre terjednek és hólyagos elváltozás formájában kerülnek a felszínre.

A túlzott fizikai megterhelés, a hosszantartó éjszakázás, a hormonális egyensúlyzavarok, a szervezetben kialakuló más fertőzéses, gyulladásos, lázas elváltozások aktiválják a vírust. Azonban a mostanában egyre inkább előtérbe kerülő pszichoszomatikus szemlélet alapján már tudjuk, hogy a lelki egyensúlyvesztés is hamar okoz ilyen jellegű tüneteket. A hosszan tartó stressz, a belső lelki feszültség, a megoldatlan konfliktusok, az önértékelési problémák mind melegágyai lehetnek egy ilyen jellegű elváltozásnak.

Ezen szemlélet tükrében a herpesz megoldása csak holisztikus módon lehetséges, ahol előtérbe kerül a testi és lelki egyensúly helyreállítása.

Ne várd meg, hogy ismét támadjon a vírus, hanem fogadd meg a következő tippeket amelyek által a folyamat megelőzhető.

  • Erősítsd a szervezeted ellenállását. Használj olyan természetes kiegészítőket amelyek adaptatív hatással rendelkeznek. Erre kiváló a Rhodeola rosea amelynek jótékony hatásairól itt olvashatsz.
  • Az immunrendszer egyik alapköve a C-vitamin. Használj természetes forrásból származó például csipkebogyó kivonatból készült C vitamint akár napi 1ooo mg mennyiségben is.

Az utóbbi időben a herpesz gyógyításának kutatásai egy nagyon hatékony fordulópontra értek azáltal, hogy bebizonyították a lizinnek nevezett aminosav herpesz ellenes hatását. A lizinnek fontos szerepe van a vírusokkal szembeni védelemben. A Herpes vírusok kezelésében nyújt nagy segítséget, de bármely más vírusfertőzés esetén alkalmazható kiegészítő kezelésként.

  • A lizin „herpesz stop” hatásúnak bizonyult, azaz abban a fázisban állítja meg a herpesz tüneteinek kifejlődését, amikor elkezdik a szedését. Az égető érzés megjelenésekor 1-2 grammot bevéve a kellemetlen tünetek 5-10 percen belül megszűnnek. Számos esetben a betegség kifejlődésének megakadályozásához elegendő 2 gramm egyszeri bevétele.

Amikor kialakul a herpesz tedd fel magadnak a kérdést: Mi történt velem az utóbbi időben? Mi az, ami lefáraszt, megterhel, kimerít?

  • Tudományosan bizonyított, hogy a fizikai kimerülés lelki fáradságot is eredményez és fordítva. Szánj több időt az alvásra, pihenésre, relaxációra.
  • Rendezd a benned lévő konfliktusokat, erősítsd önértékelésed, szeresd magad. Ahogy népiesen szoktak fogalmazni: ereszd le a gőzt! Hidd el az immunrendszered is hálás lesz!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek