Mit jelent az igazi boldogság? Így tanította meg erre a kisfiú az édesapját!

Mit jelent az igazi gazdagság? Egy gazdag apa fiától tanulja meg élete legnagyobb leckéjét!
Fotó: Pixabay.com

Vannak olyan élethelyzetek, mikor az ember szemét a gyermekei nyitják fel, ráirányítva a figyelmet egy fontos dologra, vagy éppen a legfontosabbra, az igazságra.

Az alábbi történetben egy apa el akarja magyarázni kisfiának, hogy mit jelent szegénynek lenni. Azonban a gyerek mutat példát édesapjának, megtanítva a legfontosabb dologra az életben: értékelni, amink van.

Egy nap a gazdag családból származó édesapa eldöntötte, hogy leviszi vidékre a kisfiát, hogy megmutassa neki, hogy ők mennyire gazdagok, míg a falvakon élők mennyire szegények. Apa és fia pár napig bekérezkedett egy tanyára, ahol egyszerű emberek éltek.

Mikor hazaértek, az apa megkérdezte a fiától:

– Nos, hogy érezted magad vidéken?

– Csodásan! Nagyon tetszett!

– Saját szemeddel láthattad, hogy hogyan élnek a szegény emberek – mondta az apa.

– Igen, láttam.

– És mit tanultál ebből az utazásból? Milyen következtetést vontál le?

– Míg nekünk egy kutyánk van, addig nekik négy ugrál az udvaron. Nekünk a kert végében vagy egy szép medencénk, de nekik a kertjük végében egy akkor tó van, aminek nem látni a túloldalát. Nekünk ég a lámpa a bejárati ajtónál, de nekik ott van az egész horizont, ami megvilágítja a házukat. Nekünk egy tenyérnyi zöldövezetünk van, nekik meg akkora kaszálóik, hogy elfáradnál, míg bejárnád. Nekünk van személyzetünk, akik kiszolgálnak, de ők több emberen segítenek. Mi megvesszük az élelmet, ők előállítják. Minket a szomszédoktól kerítések választanak el, őket jó barátok veszik körül. Így köszönöm édesapám, hogy megmutattad, hogy valójában milyen szegények is vagyunk. – mondta a fiú.

A tanulság: Túl sokat gondolunk azokra a dolgokra, ami nincsen meg nekünk, de már ritkán vesszük észre azokat a dolgokat, amelyek ott vannak minden nap az életünkben. Ne csak egy szempontból tekintsünk a világra. Az igazi gazdagságot nem a bankkártya jelenti, hanem a lelki bőség, az egészség, a család, a barátok, a jóság és a szabadság.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.