KuriózumMiskolcon született kisfiú a 2022-es év első újszülöttje

Miskolcon született kisfiú a 2022-es év első újszülöttje

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Miskolcon, éjfél után 4 perccel született kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben.

A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta.

Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként.

Budapesten is kisfiú látta meg először a napvilágot az új évben a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén. A 2860 grammos súllyal és 50 centiméterrel természetes úton született kisfiút a szülei január 7-re várták, de néhány nappal korábban, újévkor érkezett meg. A kisfiú, aki a második gyermek a családban, a Zsombor nevet kapta.

A baba születésénél jelen volt az édesapa is. Az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetemen Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén további két baba született 2022. január 1-jén reggel 8 óráig – olvasható a közleményben.

Így az Észak-Közép-budai Centrumhoz tartozó, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben született 1 óra 51 perckor született Benjámin a második fővárosi újszülött.

A kisfiú 3400 grammal és 54 centiméterrel született természetes úton, édesanyja második gyermekeként. Mindketten jól vannak – közölték az MTI-vel.

A nyitó fotó csak illusztráció

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek