KuriózumMinél többet teszel valakiért, annál kevesebbet fog majd megtenni ő saját magáért!

Minél többet teszel valakiért, annál kevesebbet fog majd megtenni ő saját magáért!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Biztosan észrevetted már te is, hogy az önzetlen, szívből jövő, érdek nélküli segítségnyújtás boldogsággal áraszt el. Azonban egy idő után rá fogsz jönni, hogy bármennyire is szeretnéd, nem tudsz mindenkiért mindent megtenni. Az életben mindenkinek megvan a saját útja, amelyen egyedül kell haladnia a kijelölt cél felé.

Segíthetsz, de nem végezheted el helyette a feladatokat, a legfontosabb helyzetekben úgyis mindig egyedül marad mindenki a saját döntéseivel. Nem veheted le senki válláról a terhet!

Igen, az élet nem könnyű, nagyon sok problémát kell megoldanunk, de minden legyőzött nehézség után sokkal erősebbek és bölcsebbek leszünk. Ha nem adod meg magadnak a lehetőséget arra, hogy legyőzd a nehézségeket, hanem inkább elmenekülsz a problémák elől, akkor soha nem fogsz igazából felnőni. Sokszor nehéz karba tett kézzel nézni ha egy hozzád közelálló ember szenved, de hidd el, hogy nem a te feladatod mások problémáját megoldani.

Eltávolodsz önmagadtól!

Minél inkább mások problémáival foglalkozol, annál jobban eltávolodsz a saját életed igazi értelmétől. Az is megtörténhet, ha nem akarsz szembesülni a saját problémáiddal, elkezdesz mások életével foglalkozni. Azonban a problémák elől nem menekülhetsz egész életedben, a megoldásra váró feladatok úgyis megtalálnak bármilyen élethelyzetben vagy.

Addig nem tudod mások problémáját megoldani, amíg a saját életedet nem hoztad rendbe. Hogyan adhatsz szeretetet valakinek, ha nem tanulod meg szeretni önmagad előbb? Ahhoz, hogy nagylelkű lehess valaki mással, előbb saját magadhoz kell nagylelkű legyél.

A repülőn, probléma esetén előbb felteszed az oxigénmaszkot, majd csak azután próbálsz meg másokon segíteni. Ne feledd, senkinek sem segíthetsz ebben a világban, míg meg nem oldod a saját problémáidat. Nagyon fontos megérteni és felismerni, hogy a folyamatos adáshoz rendkívüli erő szükséges.

Nem élheted egy másik ember életét, helyette nem hozhatsz döntéseket, a maximum, amit csinálhatsz az az, hogy meghallgatod, és ha kéri, esetleg, de tényleg csak, ha kéri, elmondod a véleményed. Még, ha elviselhetetlenül fájdalmas is, ha valaki szenved, “engedd meg neki”, ezek az ő döntései, az ő útja. Mindannyian a saját hibáinkból tanulunk, minden tapasztalat erősebbé tesz.

Éld a saját életed, és ne akard valaki más életét élni!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek