Napi LikeMindig arra vágyott, hogy részt vehessen a tengerészgyalogosok számára megrendezett bálon! És...

Mindig arra vágyott, hogy részt vehessen a tengerészgyalogosok számára megrendezett bálon! És az álma 94 éves korában teljesült

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A most 94 éves Tillie Medvid gyerekkorában, bevándorlóként érkezett az Egyesült Államokba. Az óvodában még egy szót sem tudott angolul, de kitartó és kemény munka árán sikerült elvégezni a középiskolát, és úgy tervezte, hogy egyetemre megy, ahol pedagógusnak tanulhat.

11.18.3-A

Azonban amikor a második világháborúban Japán légitámadást indított Pearl Harbor ellen, minden egycsapásra megváltozott. A férfiak harcolni indultak, és így a gyárakban megüresedő állásokat a nőknek kellett betölteniük.

Ekkor volt az, amikor Tillie sikeresen lediplomázott, és az oktatás helyett úgy érezte, hogy többet kell tennie Amerikáért, azokért az emberekért, akik országukért dolgoznak nap mint nap, így végül tengerészgyalogos vált belőle, ahol a legjobb tudása szerint helytállt és tette azt, ami a kötelezettsége volt.

A kiképzést követően a rádióközpontban dolgozott, és igyekezett megfejteni az ellenség titkos rádiójeleit, hogy a jenkik győzhessenek a Csendes-óceáni térségben zajló háborúban, ahol Japánnal kellett csatázniuk. A világégés befejezése után Tillie kitüntetést kapott bátor magatartásáért, majd később férjhez ment, gyereket szült, tanított és a nagymama szerepet is kipróbálhatta.

Azonban mindig is úgy érezte, hogy hiányzik valami az életéből. Tillie ugyanis nagyon vágyott arra, hogy elmehessen egyszer a tengerészgyalogosok számára szervezett bálra. Ez az álma teljesül, mikor őt és férjét meghívták a rangos eseményre, ahol azokat a tengerészgyalogosokat ünneplik, akikhez 72 évvel ezelőtt a most 94 éves Tillie Medvid is találkozott.

94 year old Marine Veteran attends first birthday ball ever

“Why’d you join the Marine Corps? Because it was the toughest,” she said.Video credit: Fox 5 San Diego

Szerző: U.S. Department of Veterans Affairs, 2015. november 18.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek