KuriózumMinden nap 12 kilométert gyalogol, azért, hogy dolgozhasson

Minden nap 12 kilométert gyalogol, azért, hogy dolgozhasson

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

James Robertsonnak napi 12 kilométert kell gyalogoljon, hogy odaérjen a munkahelyére, majd onnan visszatérjen otthonába. Az 56 esztendős férfi munkahelye a Michigani Rochester Hillsben van, egy öntődében dolgozik.

james

A lakhelye Detroitban, és 1988-tól, amióta a Honda Accordja megadta magát, csak a tömegközlekedésre számíthat, de csak egy szakaszon járnak a buszok. A férfi nem engedheti meg magának, hogy autót vásároljon, egyrészt mert nincs miből, másrészt nem is tudná fenntartani, mert csak 10,55 dollárt kap egy ledolgozott óra után.

Az sem megoldható, hogy közelebb költözzön a munkahelyéhez, mivel olyan házban él együtt a barátnőjével, amit a nő örükölt.

James reggel 8-kor indul dolgozni, hogy délután 2-re beérjen a gyárba, a műszak este 10-kor ér véget. Ekkor buszra ül, de egy idő után le kell szállnia és következhet a 3 órás gyalogút, amely eléggé veszélyes környéken halad át. Hajnali 4-kor otthon is van.

James elmondása szerint minden este imádkozik, hogy szerencsésen hazaérjen.

„Nem tudom elképzelni, hogy ne járjak be dolgozni” – mondta James.

A férfi munkamoráljáról a Detroit Free Press közölt egy riportot, három olvasó is gyorsan adománygyűjtésbe fogott. A 19 éves Evan Leedy pár nap alatt közel 50 ezer dollárt szerzett, a fiú eredetileg arra számított, hogy legalább 5 ezer dollárt adnak a jólelkű emberek. A pénzt természetesen autóvásárlásra szánják.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek