LélektárMilyen szakrális energiák rejtőznek a testünkbe? Olvasd el, hogy hogyan fordíthatod ezeket...

Milyen szakrális energiák rejtőznek a testünkbe? Olvasd el, hogy hogyan fordíthatod ezeket az erőket saját előnyödre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Gondoltál már valaha arra, hogy a szerveiden, csontjaidon kívül több is van odabent a testedben? És most itt nem a fejben megszületendő gondolatokról beszélünk, hanem egy láthatatlan erőre, energiai pályára, amely behálózza az egész testet.

csakrak

Az távol-keleti népek tisztában vannak már évezredek óta, hogy energiavonalak léteznek a testünkben, amelyek az egészségünket is befolyásolják, hiszen ha valami megakadályozza ezt az áramlást, blokk keletkezik, akkor ebből fakadóan betegség alakulhat ki.

Összesen 7 energia központ van, amelyeket csakráknak nevezünk, és amelyek kapcsolatban állnak valamelyik létfontosságú szervünkkel, testtájékkal. Ha figyelünk és megvédjünk csakráinkat, akkor egészséges és teljes életünk lehet.

Lássuk, hogy melyek ezek a csakrák!

1. Gyökér-csakra

Ez a csakra a gerinc alsó részénél, a gát tájékán helyezkedik el. Felel a szaglásért, a mellékvesékért, a csontozatért, fogazatért. Ahhoz, hogy újra töltsük energiával, hunyjuk be a szemünket, és képzeljük el, hogy gondolatban élénkvörös kört, ábrákat festünk egy fehér lapra. Érdemes közben ritmusos zenét hallgatni.

2. Köldök-csakra

Ezt a csakrát az alhasi tájékon, a köldök és a nemi szervek között találhatjuk meg. Az ízlelésért, a szexualitásért, a húgyutakért, a vesékért és a testnedvekért felelős. Nagyon szoros összefüggésben van a szexualitással, a kreativitással és az önbizalommal. Ahhoz, hogy feltöltsük energiával, csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, hogy narancssárga színnel festünk, miközben világi zenét hallgatunk.

3. Plexus solar-csakra

Ezt napfonat csakrának is szokták nevezni, ami a szegycsont alatt kezdődik és egészen a köldökig tart. A látásért, az emésztésért, a vegetatív idegrendszerért, az inzulintermelésért felel. Kapcsolatban áll a pihenéssel, a koncentráció képességgel, véd az energiavámpíroktól. Ahhoz, hogy feltöltsük új energiákkal, képzeljük el, hogy aranysárga színnel festünk, miközben a háttérben klasszikus zene szól.

4. Szív-csakra

A mellkas közepén, a szív magasságában találni. A tapintásért, érintésért, a hát felső részéért, a szívért, tüdőkért, az önbizalomért, a bőrért, a keringési rendszerért, a kezekért, a nyugalomért, a harmóniáért felel. Képzeljük el, amint rózsaszín és zöld színekkel festünk, miközben a háttérben templomi énekek, klasszikus zenék csendülnek fel.

5. Torok-csakra

A váll és a nyak magasságában van ez a fontos csakra, amely a hallásért, a pajzsmirigyek működéséért, a vérnyomásért, a nyirokrendszerért felelős. Kapcsolatban áll a boldogságérzettel, az érzelmekkel, a frusztrációval, a kommunikációval. Abban segít, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Hogy energiával töltsük fel, használjunk a festéshez kék színt és hallgassunk nyugtató zenét.

6. Homlok-csakra

Ezt a Harmadik Szem csakrájának is szokták hívni, amely a szemöldökök között helyezkedik el. Az érzelmeket, a tisztánlátást, a telepátiát irányítja. Ahhoz, hogy több energia áramoljon át rajta, képzeljük el azt, hogy indigó-kék színnel festünk. Közben hallgassunk klasszikus zenét.

7. Korona-csakra

A koponya tetején található. A megérzést, a memóriát, a tudatot, a tudatalattit irányítja. A színe a lila, amely energiával tölti fel. Hallgassunk nyugtató, léleksimogató dallamokat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek