BlogMiért van az, hogy egyeseknek sikerül, másoknak pedig nem? Egy példázat, amiből...

Miért van az, hogy egyeseknek sikerül, másoknak pedig nem? Egy példázat, amiből mindent megértesz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Univerzum közepén van egy parányi boltocska, ahol minden szükséges dolog megtalálható: pénz, siker, boldogság, szeretet, utazás, egészség. Bármit megtalálsz, amit csak el tudsz képzelni, határ a csillagos ég.

Ha valamit szeretnél, a boltban megtudhatod az árát, azonban sokan vannak, akik nem mernek bemenni, csak az utcáról nézegetik a kirakatot. Az árak szinte irreálisan változnak, egy jó munkahelyhez például fel kell adnod a szabadidődet, a függetlenséged, a szabadságodat, nem szabad többet mások véleményével foglalkozz, és, ami a legfontosabb, el kell kezdj bízni önmagadban.

El kell engedd az előítéleteket, ne légy naiv, próbálj minden körülmények között magabiztosan viselkedni, tudatosítsd, hogy mennyire értékes vagy.

Az árak, valljuk be, elég furák ebben a boltban, pl. egy házasságot nagyon olcsón meg lehet venni, de ahhoz, hogy tartós és boldog legyen, fel kell készülni arra, hogy az önfeláldozás az ára. Mindenekelőtt a házastárs igényeit kell figyelembe venni, és meg kell tanulni megbocsátani.

Nem minden vásárló hajlandó megfizetni a magasabb árat, még a legnagyobb álmaiért sem, hanem inkább azt várja, mikor lesznek már kedvezmények. De van, aki egész életében az álmaira spórol, vagy kölcsönt vesz fel.

Egy másik, igen nagy kategóriába tartoznak azok, akik mindig irigykedve nézik azokat, akiknek minden sikerül. Szilárd meggyőződésük, hogy ezek az emberek valamit nem tisztán csinálnak, azért jutnak hozzá a legjobb “áruhoz”.

A boltba betérve a legtöbb vásárló arra kérte a tulajdonost, hogy csökkentse az árakat, a válasz azonban az volt, hogy “az árak csökkentésével a szolgáltatások minősége is csökkenni fog”.

“Egészen biztos, mindig lesznek kétségbeesett emberek, akik képesek bármilyen árat megfizetni álmaikért. Olyanok, akik nem érik be az egyszerű, hétköznapi élettel, hanem inkább kilépnek a komfortzónából a változás érdekében. Vannak, akik bármit megtesznek álmaikért, határozottak, hisznek magukban” – mesélte az eladó.

“Ha még nem vált valóra az álmod, akkor még nem fizettél érte eleget” – hirdette az üzlet bejáratánál lévő plakát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek