Az ókori orvosok úgy vélekedtek, hogy a rózsa egy univerzális gyógynövény, amelynek csodás hatása van az emberek általános közérzetére.

Miért jó, ha a lakásunkban mindig van egy tál víz, amibe rózsavirágot teszünk?

Ma már több százféle rózsa bimbózik a világban, mindegyik külön gyógyhatással van felvértezve, azonban két faj mégis kiemelendő a sok közül: a százlevelű rózsa (Rosa centifolia) és a Damaszkuszi rózsa (Rosa damascena). Mindkét faj illatanyaga különleges gyógyerővel bír.

Miért jó, ha a szobában friss rózsa díszeleg?

Tudományos bizonyítékot nyert, hogy a rózsából felszabaduló illóolajok többféle rendellenességet, betegséget meggyógyítanak, vagy enyhítenek.

Ezért önts egy nagyobb tálba forró vizet, ebbe dobj bele legalább 5-6 rózsafejet, majd a beteget be kell fektetni a szobába.

A rózsaterápia a következő bántalmak enyhítésében segít:

  • migrén
  • álmatlanság
  • szédülés
  • émelygés
  • gyengeség érzet
  • megfázás, influenza

A szorongó, ideggyenge embereken segít, ha a szobájukban friss rózsát helyeznek egy vázába. Így az illetőben megszűnik a feszültség, a szorongás, a frigiditás, és jobban tud aludni.

Szárított és égetett rózsalevelek

Az ókori görögök a tüdőbetegségeket a rózsalevelek elégetése következtében felszabaduló füsttel kezelték.

Az ecetes rózsa gyógyhatása

Egy 800 ml-es befőttes üveget tölts meg friss rózsaszirmokkal, majd öntsd fel mézes almaecettel, és alaposan keverd össze. Zárd le jól az üveget, és árnyékos helyen, 14 nap alatt az egész macerátummá érik. A végén a rózsás-ecetes levet le kell szűrni kis, sötét színű üvegekbe. Ha hirtelen rád tör a migrén, vagy az ájulás szélén vagy, egy szippantás a rózsás-ecetes keverékből, és máris magadhoz térsz.

Szobaillatosító

Egy szórófejes flakonba tölts bele 250 ml vizet, adj hozzá egy csipet tengeri sót, valamint 5-6 csepp rózsa illóolajat, majd fújd be ezzel a helyiséget, a szobákat, és máris jobb lesz a közérzeted.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.