OtthonMi nem hiányozhat a karácsonyi mulatságról?

Mi nem hiányozhat a karácsonyi mulatságról?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A karácsonyi mulatságokat már sokan várják közülünk, ugyanis a Szentestén és a Szilveszter éjjelén kívül ez egy újabb okot ad arra, hogy együtt legyünk szeretteinkkel, családtagjainkkal és barátainkkal. Továbbá, ezen alkalomból meg is lephetjük vendégeinket különböző finomságokkal, de a különleges dekorációk és a varázslatos hangulat által is sikert arathatunk.

Amennyiben idén te leszel a házigazda, szükséged lesz néhány apró „hozzávalóra”, hogy megteremtsd az ünnepi hangulatot a lakásban. Nem kell feltétlenül sok pénzt belefektess! Inkább légy figyelmes a részletekre, ugyanis ezek különböztetik meg egymástól a díszleteket.

Mi is készültünk számodra egy listával, ha elakadnál az ötletekkel. Jó „angyalkodást” kívánunk hozzá!

Fotó: housetohome.co.uk
Fotó: housetohome.co.uk

1. A fagyöngy a legelső dolog, amelynek nem szabad hiányoznia! Felaggathatod a bejárat fölé, egyrészt mert azt tartják róla, szerencsét hoz, másrészt pedig megadja a hangot a karácsonyi hangulathoz, amely már a lakás belsejében teljesedik ki.

2. A következő fontos terület az előszoba, amely összeköti a bejáratot a lakás többi helyiségével. Ezt varázslatos folyosóvá alakíthatod, színes gyertyákkal, csillogó díszekkel, apró fényekkel.

3. Az asztal megterítése talán a legfontosabb része a készülődésnek. Ennek nemcsak a tálalásra váró ételekkel kell harmonizálnia, hanem az ünnep hangulatát is magán kell hordoznia. Étvágyhozónak és kellemes környezetnek kell lennie, amely mellett jólesik elidőzni a meghívottjaiddal. Többféle stílusban lehet feldíszíteni, egyéniségtől, pénztárcától függően. De itt se feledkezz meg a részletekről! Az apró díszek és az ízléses ülőkártyák máris maguktól beszélnek.

Fotó: housetohome.co.uk
Fotó: housetohome.co.uk

4. Ha nem a karácsonyfa mellett ültök az ünnepi asztal mellé, szerezz be egy hosszabb égősort, amelyet egy bútordarab köré tudsz tekerni. Ez a nonkonformista stílus és a villogó villanykörték amúgy fogják árasztani magukból a karácsony hangulatát!

5. A különleges italokról se feledkezz meg! Az egyébként banális felszolgálást a kertből szedett levelekkel, fenyővel és egyéb ágacskákkal dobhatod fel, amelyeket színes szalaggal rögzíthetsz a poharak derekára. És ne feledd, idén a pezsgő az úr!

6. Jó ötlet lehet, ha a vendégeidet távozás előtt egy kis ajándékkal lepnéd meg, külön-külön. Nem kell nagy dolgokban gondolkodnod, megteszi a kedvenc sütid is, amelyet aranyos kis csomagolásba rejthetsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek