KuriózumMi az egészségtelenebb? A kamion, vagy a hamburger?

Mi az egészségtelenebb? A kamion, vagy a hamburger?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hát a kamion, mert azt ha megeszed, akkor megfulladsz. Vicc! Kaliforniai tudósok azt derítették ki, hogy a fast-food büfék jobban szennyezik a környezetet, mint a böhöm nagy kamionok (és kipufogógázaik).

Fotó: flickr.com

A tudósok azt vizsgálták, hogy a különböző húsfajták sütése közben milyen káros anyagok szabadulnak fel, de arra nem számítottak, hogy a levegőbe került ólom meghaladja a kamionok kipufogógázainak, vagy egy elégetett műanyagkosár után felszabadult ólom mértékét.

“Úgy fest, a gyorsbüfék beszállítói mindenféle életveszélyes adalékkal puffasztják, dúsítják a hamburgerhúst, ami a rácson való sütéskor felszabadul, és elképesztő módon szennyezi a légkört. Összehasonlítás képen egy ilyen büfé több káros gázt termel, mint a mai legnagyobb dízel meghajtású kamionok, amik nagyjából 230 km-t kell robogjanak ahhoz, hogy ezt a mértéket elérjék” – mondta Bill Welch, a tanulmány koordinátora.

Az egyetlen megoldás, amivel ezt a szennyezést mérsékelni lehetne – mondta Welch – egy speciális “fast-food szűrő”, amit minden ilyen étteremben elhelyeznek, és amik egyúttal az irdatlan szalmakrumpli szagot, meg egyéb büfés szagokat is kiszűrhetnének.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek