KuriózumMi az az egyetlen tanács, ami megváltoztatta az életedet? - 10 ember...

Mi az az egyetlen tanács, ami megváltoztatta az életedet? – 10 ember osztotta meg a saját tapasztalatait

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ahogy felnövünk, az életszemléletünk is változik. Tapasztalatokat gyűjtünk, hibázunk, és tanulunk a hibáinkból, de ugyanakkor számos sikert is elérünk. Általában azonban van egy konkrét mottó, ami igazán motivál bennünket. Egy olyan reveláció, ami hirtelen több értelmet adott minden cselekedetünknek.

Egy Reddit csoportban a felhasználók olyan tanácsokat osztottak meg, amelyek megváltoztatták az életüket, és, ha összevetjük ezeket a saját tapasztalatainkkal, sokat tanulhatunk belőlük.

Nem mindenkit érdemes meghallgatni

„Ha nem fogadnál el tőle tanácsot, miért fogadnád el tőle a kritikát?” – írta az egyik felhasználó.

Minél idősebbek vagyunk, annál inkább megtanuljuk, hogy ne törődjünk a kritikával. Alapvetően képtelenség mindig mindenkinek a kedvében járni.

Mindig lesznek emberek, akik kivetítik ránk a saját hiányosságaikat, félelmeiket, féltékenységüket vagy éppen értékrendjüket, még akkor is, ha mi magunk büszkék vagyunk az elért eredményeinkre. Csak azoknak az embereknek a véleményére kell figyelnünk, akikre hasonlítani szeretnénk.

Gondolkodj, mielőtt beszélsz

„Mindig azt mondták nekem, hogy gondoljam át a következő három dolgot: Ki kell mondani ezt a dolgot? Nekem kell kimondanom ezt a dolgot? Most kell kimondanom ezt a dolgot? Ha ezek közül valamelyik kérdésre nem a válasz, akkor maradj csendben.”

Gyakran mondunk olyan dolgokat, amelyeket nem gondolunk komolyan, vagy legszívesebben visszavonnánk, aztán éjszaka csak forgolódunk az ágyban, és azon gondolkodunk, mit kellett volna mondanunk helyette. Ezért jobban tesszük, ha alaposan meggondoljuk, mit akarunk mondani, hogy a gondolataink valóban összhangban legyenek a szavainkkal.

A csendnek ereje van

„A csendes élet nem unalmas élet.”

A csendnek megvan a maga hatalma. Megtalálhatjuk benne önmagunkat. Békére és nyugalomra lelhetünk benne. Eltávolíthatjuk magunktól a társadalom minden zaját, és megtalálhatjuk igazi önmagunkat, hogy elérhessük az öntudat legmagasabb szintjét.

Ezért van az, hogy a csendes meditáció a legerőteljesebb. A nyugodt élet nem azt jelenti, hogy lemaradunk az élményekről és otthon maradunk, csak azt, hogy nem engedünk be túl sok fölösleges zajt az életünkbe.

Az érzelmek jönnek és mennek

„Ne hozz végleges döntéseket átmeneti érzelmek alapján.”

Az ösztönünk általában azt súgja, hogy a pillanat hevében cselekedjünk. Ez az a pillanat, amikor a legerősebbnek érezzük magunkat. Az érzelmek azonban nem megbízhatóak. Még akkor is, ha úgy gondoljuk, jó ötlet a megérzéseinkre hallgatni, időt kell szánnunk rá, hogy megfejtsük, mi is az, amit az ösztönünk súg nekünk, anélkül, hogy az érzéseink beárnyékolnák a döntésünket. Az érzéseink elmúlnak, de a döntéseinkkel együtt kell élnünk.

Az elengedés értéke

„Valakit gyűlölni olyan, mintha mérget innál, és arra várnál, hogy a másik embert ölje meg.”

Az elengedésben szabadság van. Amikor ragaszkodunk a nehezteléshez, saját magunkat tartjuk fogságban. Átadjuk az erőnket valaki másnak. Hagyjuk, hogy a boldogságunkat olyan dolgok szabják meg, amelyek rajtunk kívül állnak, és amelyek fölött nincs hatalmunk. Az igazság az, hogy az, ahogyan mások iránt érzünk, nem fogja megváltoztatni őket. Csak önmagunkon változtathatunk, és azon, ahogyan mások iránt érzünk.

A jó emlékeknek is lehet rossz hatásuk

„A jó emlékek ugyanolyan mérgezőek lehetnek, mint a rosszak.”

Nagyon sokan ragaszkodnak a múltbeli szép időkhöz, remélve, hogy újra elérhetik azt, amit akkor átéltek. Felidézed, milyen jó is volt minden kezdetben, és meggyőzöd magadat arról, hogy most sem olyan rossz a helyzet, elég, ha csak arra az egyetlen jó alkalomra gondolsz.

„De az, ami megtörtént, már a múlté. A jelenlegi valóságod már nem ugyanaz. A jó emlékek nagyon is könnyen csapdába ejthetnek, ha nem vigyázunk. Ez a tanács határozottan ébresztőül szolgált nekem korábban.” – írta az egyik felhasználó.

A fiatalság belülről fakad

„Ne olyan embert keress, aki mellett megöregedhetsz, hanem olyat, aki mellett örökké fiatal maradhatsz.”

Az életednek nem kell véget érnie, vagy lelassulnia, ahogy öregszel. Ha van melletted valaki, aki hajlandó alkalmazkodni, és új tapasztalatokat gyűjteni veled bármilyen életkorban, akkor a fiatalság lélekben örökké tarthat. Ez lehetőséget ad nektek arra, hogy újra és újra egymásba szeressetek.

Az összehasonlításnak semmi értelme

„Az összehasonlítás az öröm tolvaja.”

Vannak, akik már születésüktől fogva szerencsések, jó családba, jó körülmények közé születnek, míg másoknak arra kell törekedniük, hogy útközben szerezzék meg mindazt az áldást, ami kezdettől fogva nem adatott meg nekik. De senki sem értékesebb másoknál. Nincs értelme, hogy rosszul érezzük magunkat azért, mert nem vagyunk ugyanolyanok, mint valaki más, akinek teljesen más az életútja.

Mindenki a saját útját járja

„A legtöbb dolognak, amit az emberek tesznek, semmi köze nincs hozzád, még akkor sem, ha az közvetlenül érint téged. Ez a tudat valóban megváltoztatta az életemet, már nem veszem annyira a szívemre a dolgokat.”

Tízből kilenc alkalommal a saját bizonytalanságaink, meggyőződéseink állnak a szavaink és a cselekedeteink mögött. Ösztönösen kivetítjük a saját fájdalmainkat, reményeinket másokra, anélkül, hogy ennek egyáltalán tudatában lennénk. Ezért, ha valaki bántóan viselkedik velünk, az valószínűleg a saját küzdelmeinek kivetítése. Ennek tudatában sokkal könnyebb továbblépni.

Csak azzal törődj, amit irányítani tudsz

„Csak amiatt aggódj, amit irányítani tudsz. Ami nem túl sok.”

Mindenki igyekszik megtenni a legtöbbet, ami tőle telik. Mindannyian képesek vagyunk alkotni, alkalmazkodni, és változásokat hozni a környezetünkben, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy másokat nem tudunk megváltoztatni. Ez azt jelenti, hogy elkerülhetetlenül akadályokba ütközünk, amiket meg kell tanulnunk megkerülni, és ez egészen egyszerűen az életünk része.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek