KuriózumMi a titka egy jól működő párkapcsolatnak 50 felett? Ezekre figyelj ismerkedéskor!

Mi a titka egy jól működő párkapcsolatnak 50 felett? Ezekre figyelj ismerkedéskor!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyedül maradtál, és az 50 felé közeledve, félsz egy új fejezetet nyitni az életedben, mivel tudod, hogy ebben a korban, a dolgok nem úgy alakulnak, mint amikor 20 éves voltál? Nézzük, mi a jó megoldás az ilyen esetben!

Mi a titka egy jól működő párkapcsolatnak 50 felett? Ezekre figyelj ismerkedéskor!
Fotó: Flickr.com

1. Ismerd meg önmagad!

Tarts önvizsgálatot, és válaszold meg saját magad számára az olyan kérdéseket, mint: Mit szeretnél valójában? Van-e erőd belefogni egy új kapcsolatba? Mi ad értelmet számodra az életben? Várni ölbe tett kézzel, hogy az életed jobbra forduljon, veszélyes és fölösleges időpazarlást is jelent egyben. A változásért mindannyiunknak tenni kell!

2. Vigyázzunk a kölcsönös tisztelet meglétére!

Személyes kapcsolataink során inkább fektessünk hangsúlyt a dicséretre, mint a folytonos kritizálásra. Ne hibáztassuk minden minket ért negatív tapasztalatért a környezetünket. Tanuljunk meg építő jelleggel kritizálni és érvelni saját igazunk mellett.

3. Személyes szféra tiszteletben tartása!

Az érett emberek számára nagyon tág személyes szférára van szükség, hiszen az évek alatt sok tapasztalat, emlék, tudás és ismeret raktározódott el oda. Ellentétbe fiatal korunkkal, amikor minden gond nélkül, szinte azonnal tudtunk párkapcsolatot alakítani, az idő elteltével, ezt egyre jobban meggondoljuk és az ismerkedés is csak lassúbb tempóban megy számunkra, mivel sokat veszítettünk rugalmasságunkból, és alkalmazkodó képességünkből.

4. Tudd kifejezni az érzéseidet!

Nagyon fontos, hogy tudjunk hangot adni a bennünk tomboló érzéseknek. Mert gyakran hajlamosak vagyunk arra, hogy mi elgondolunk valamit és elvárjuk partnerünktől, hogy ő találja ki. Erre vonatkozóan akár gyakorolhatunk is, naponta leírva egy papírra, hogy mi mindent is szeretnénk.

5. Tisztázzuk magunkban az elvárásainkat!

Általában egy kapcsolat kezdetén, mindannyian rendelkezünk egy bizonyos képpel arról, hogy mit is várunk el ettől a kapcsolattól. Mert ha 20 évesen, általában minden ember azon volt, hogy otthont teremtsen, családot alapítson és gyereket neveljen, mostanra minden bizonnyal már nem ezek jelentik az életünk prioritásait.

6. És végül, mi a helyzet a pénzzel?

Ez egy rettentően fontos, de ugyanakkor kényes kérdés mindenki számára. Döntsük el magunkban, hogy ebben a kapcsolatban mi a fontosabb számunkra: az anyagi vagy az érzelmi biztonság? Gondolkozzunk el azon, hogy mivel mi ebben a korba már rendelkezünk egyfajta anyagi háttérrel, elvárjuk-e ugyanezt a partnerünktől is? Ilyenkor felmerülhetnek az alábbi kérdések: Ki fizeti a kávét? Kit terhelnek az alapkiadások? Tervezek-e közös otthont vele? Ki örökli majd a javainkat? Igény tartasz az ő vagyonára és ő igen-e a tiedre?

7. Soha ne hasonlítsuk az előző partnerünkhöz!

Ez lehet a legnagyobb tévedés, amit egy ilyen helyzetben elkövethetünk. Minden ember más és más és az életkörülmények is mindig változnak. Tehát soha ne végezzünk összehasonlítást se szóban sem gondolatainkban. Azt tartsuk szem előtt, hogy partnerünk teljesen más ember, más családi háttérrel és mi magunk is más emberek lettünk az idők folyamán.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek