Egy fiatal  bukaresti pár megunta a zsúfolt fővárost, és belevágtak életük talán eddigi legnagyobb kalandjába: egy meseszerűen gyönyörű kastélyt építettek, amelybe bármelyik kedves Disney figura szívesen beköltözne.

angyalok-volgye1

A varázslatos kastélyra még az angol közszolgálati tévé, a BBC is felfigyelt, ami nem véletlen, mert a erdélyi Nagyszebentől 40 kilométerre fekvő Felsőporumbákon lévő fogadó egyszerűen ámulatba ejtő.

Razvan és Gabriela Vasile 2013-ban valami lenyűgözőt alkotott, igaz, közel 10 évbe telt, hogy így nézzen ki az épület, ahogyan a képek mutatják, hiszen 2004-ben fogtak neki az építkezési munkáknak. Egyelőre a kastély még nem fogad szállóvendégeket, de látogatókat igen, és egyre több turista indul útnak, hogy felkeresse a látványosságot.

angyalok-volgye3

A belépés 5 lejbe, azaz kb. 350 forintba kerül, gyerekeknek ingyenes. A fiatalok a helyet Tündérek völgyének keresztelték el, ahonnan pazar kilátás nyílik a Fogarasi-havasok sziklás bérceire.

A kastély még egyelőre nincs kész, de várhatóan idén év vége felé megnyitja kapuit. Eddig több házasulandó fiatal fogadott a helyszínen örök hűséget, hiszen megtetszett nekik a látványos, fenyőfából készült zsindelyes építmény. De emellett minden építőanyag környezetbarát anyagból készült, mint amilyen az agyag, a homok, a szalma, vagy éppen a kő.

angyalok-volgye2

Összesen 10 szobát alakítottak ki, amelyek mindenike egyedi tervezésű, és kandallók is megtalálhatók bennük, így ha majd megnyílik a kastély, akkor télen is csodálatos hangulat várja a kikapcsolódni vágyókat. A fiatalok egy étterem beüzemelését is tervezik, ahol kizárólag bio ételeket lehet majd fogyasztani.

https://www.youtube.com/watch?v=JaVMtWmsK2U

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.