KuriózumMegoldást ígért a cölibátus által felvetett problémákra Ferenc pápa

Megoldást ígért a cölibátus által felvetett problémákra Ferenc pápa

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ferenc pápa ígéretet tett arra, hogy megoldásokat fog találni a cölibátus által felvetett kérdésekre. Az olasz La Repubblica lap arról kérdezte a római katolikus egyházfőt, hogy gondolkodik-e azon, hogy engedélyezze a papok számára a házasságot.

ferenc-papa

A pápa elmondta, hogy a cölibátus, azaz a papi nőtlenség Jézus Krisztus halála után 900 évvel intézményesült az egyházban.

„Valóban problémát jelent, ám nem ez a legnagyobb. Időbe fog telni, de vannak megoldások, és én meg is fogom találni őket” – fogalmazott Ferenc pápa.

Nemrég a pápa ugyanakkor sokkoló nyilatkozattal állt elő, amikor azt mondta, hogy a katolikus papok közel 2 százaléka szexuális visszaéléseket követett el kiskorúakkal szemben, és ez a szám rendkívül magas. Az egyházfő hat olyan áldozattal is találkozott, akiket pedofil papok rontottak meg, és megígérte nekik, hogy az ilyen esetekkel szemben zéró toleranciát tanúsítanak.

„Gyermekek megrontása förtelmes bűncselekmény. A papnak az élet szentsége felé kell vezetnie a gyermekeket, és azoknak bízniuk kell a lelkipásztorukban, Egyesek azonban e helyett megrontották őket, ami nagyon súlyos, egyenesen sátáni liturgiára hasonlít” – mondta Ferenc pápa.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek